Με κατηγορηματικό τρόπο το ΠΑ.ΣΟ.Κ. απορρίπτει τα σενάρια περί «επιτροπείας της Ελλάδας» τα οποία δημοσιεύονται σε μερίδα του διεθνούς Τύπου. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Πάνος Μπεγλίτης, σε γραπτή του δήλωση, τονίζει ότι «αν ισχύουν τα δημοσιεύματα, θα πρέπει να αποκρουστεί οποιαδήποτε ιδέα και πρόταση περί “επιτρόπων” στην Ελλάδα».

Ο κ. Μπεγλίτης αποκαλύπτει, μάλιστα, ότι ορισμένοι εταίροι είχαν προσπαθήσει να επιβάλουν ανάλογα σενάρια και κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου, τα οποία αποκρούστηκαν από τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και την κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσθέτει ότι «η συνεργασία με τους κοινοτικούς μας εταίρους βασίζεται στις αποφάσεις της 26- 27 Οκτωβρίου και στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας, μετά τη σαφή απόρριψη των προσπαθειών για “επιτρόπους” και “κηδεμονία”, στις οποίες είχαν, τότε, αντιταχθεί ο πρωθυπουργός Γ.Α. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ.».

Ο κ. Μπεγλίτης αναφέρει επίσης ότι «η Ελλάδα είναι κυρίαρχο και ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης, με όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Συνθήκη». Και τονίζει ότι «η υποχρέωση της υλοποίησης των υποχρεώσεων, που έχει αναλάβει η χώρα, δεν αναιρεί την ανάγκη σεβασμού από τους εταίρους μας των θεμελιωδών αρχών στις οποίες έχει οικοδομηθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης