«Όχι» στις πρόωρες εκλογές λέει ο Κ. Μητσοτάκης

«Όχι» στις πρόωρες εκλογές λέει ο Κ. Μητσοτάκης
Τη διαφωνία του για το ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών και της διεξαγωγής τους μαζί με τις ευρωεκλογές για τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, εξέφρασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Βήμα FM», ενώ αναφερόμενος στον δημόσιο τομέα είπε πως υπάρχουν φορείς που πρέπει να κλείσουν.

«Κανένα στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει μιλήσει δημόσια για τριπλές εκλογές και είναι μία άποψη που σίγουρα εμένα δεν με βρίσκει σύμφωνο» είπε ο υπουργός και προσέθεσε πως «η χώρα έχει ζημιωθεί από το γεγονός ότι δεν τηρούμε τους σταθερούς εκλογικούς κύκλους που προβλέπει το Σύνταγμα».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε, επίσης, πως υπάρχουν φορείς του Δημοσίου «που δεν είναι απαραίτητοι, είτε γιατί έχουν εκπληρώσει την αποστολή τους, είτε επειδή υπάρχουν δομές του κεντρικού κράτους που μπορούν κάλλιστα να επιτελέσουν την ίδια αποστολή».

Αναρωτήθηκε δε «γιατί να υπάρχουν φορείς που να κάνουν την ίδια δουλειά», και προσέθεσε πως «θεωρούμε ότι αυτό δεν είναι απαραίτητο και για αυτό προχωρούμε στην κατάργησή τους», σημειώνοντας ότι «σε όσους φορείς κλείνουν, στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν εργαζόμενοι με σχέση δημοσίου δικαίου θα μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν εργαζόμενοι με καθεστώς αορίστου χρόνου θα απομακρυνθούν».

Σε ό,τι αφορά στους δημοτικούς αστυνομικούς ανέφερε πως «η διαδικασία επανατοποθέτησης των πρώην δημοτικών αστυνομικών προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα» και «μόλις ολοκληρώσει και ο Δήμος της Αθήνας, το ΑΣΕΠ θα κάνει τη μοριοδότηση και θα βγουν οι τελικοί πίνακες». Σημείωσε δε ότι εντοπίστηκαν 70 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί με πλαστά πιστοποιητικά.

Ως προς τις απολύσεις που έχουν συμφωνηθεί, για το 2013-2014, με την τρόικα ανέφερε πως «αφορά συνολικά στο 2% των εργαζομένων του Δημοσίου».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014, 14:42