Η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, με δηλώσεις της μετά τη γνωστοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος, απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τον σχηματικό αριστερής κυβέρνησης.

«Παραμένουμε στο ”όχι” στη συνεργασία. Μια κυβέρνηση, οποιαδήποτε σύνθεση και αν έχει, πρέπει ν’ αντιμετωπίσει ένα σύνολο προβλημάτων. Να διαχειριστεί τα πάντα και όχι μόνο το επίδομα ανεργίας» είπε αρχικά η κα Παπαρήγα και συνέχισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το ΚΚΕ δεν πρέπει να κάνει μικρή υποχώρηση ή στροφή, προκειμένου να συμμετέχει στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή σε μια οικουμενική κυβέρνηση. Πρέπει να κάνει τούμπα, απαράδεκτους συμβιβασμούς για τα λαϊκά συμφέροντα. Το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα στην πρώτη γραμμή της πάλης. Δεν μπορεί να εγκαταλείψει αυτό το μετερίζι».

«Πρέπει να αντιμετωπίσει την καταγγελία του μνημονίου και την επιστροφή των κατακτήσεων που πάρθηκαν πριν το μνημόνιο. Τη λίστα των ιδιωτικοποιήσεων. Προβλήματα εξωτερικής πολιτικής, π.χ. τις συνολικές δεσμεύσεις που απορρέουν από την Ε.Ε., το ΝΑΤΟ, τη συμμαχία με τις ΗΠΑ» πρόσθεσε, ενώ παράλληλα κάλεσε τους πολίτες να μην παραπλανηθούν από τη «μεταμφίεση» του πολιτικού συστήματος που θα επιχειρηθεί τις επόμενες ημέρες.

Τέλος, χαρακτήρισε «μεγάλη παρακαταθήκη» το γεγονός ότι μόνο του το ΚΚΕ έδωσε τη μάχη της προβολής της δικής του εναλλακτικής πρότασης «απέναντι σε ένα σύνολο φιλοευρωπαϊκών δυνάμενων», όπως επεσήμανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης