Για κίνδυνο «θερμού επεισοδίου ή σοβαρού ατυχήματος στο Αιγαίο» κάνει λόγο ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος εξαιτίας των αυξημένων τουρκικών προκλήσεων.

«Αν συμβεί ατύχημα την ευθύνη θα την φέρει αποκλειστικά η Τουρκία» ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε συνέντευξή του στην Καθημερινή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως εξηγεί, κυβερνήτης ολλανδικής φρεγάτας ήρθε αντιμέτωπος με τουρκική τορπιλάκατο που έκανε επικίνδυνους ελιγμούς κι αμέσως ενημερώθηκε για το θέμα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Τον ενημέρωσα (…) ξεκαθάρισα ότι με αυτά τα δεδομένα είναι πολύ πιθανόν να συμβεί ατύχημα. Κι αν συμβεί, την ευθύνη θα φέρει αποκλειστικά η Τουρκία» δηλώνει χαρακτηριστικά.

«Η αμφισβήτηση 17 ελληνικών νησιών, κατοικημένων και με οικονομική ζωή, αποτελεί αστεία προκλητικότητα, που μπορεί να εξηγηθεί μόνον ως κίνηση για χρήση στο εσωτερικό της Τουρκίας» επισημαίνει ο υπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά στην προσφυγική κρίση, ο υπουργός Άμυνας δηλώνει ότι «η νατοϊκή επιχείρηση έχει επιτύχει, και ότι οι προσφυγικές ροές στο Ανατολικό Αιγαίο από 5.000 έως 7.000 την ημέρα έχουν περιοριστεί από 0 έως 18».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης