Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στην ομιλία του στη Βουλή είπε ότι «δεν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση γιατί δεν θεωρούμε ότι έχει πολιτική νομιμοποίηση».

Σημειώνεται ότι λόγω προγραμματισμένης κεντρικής εκδήλωσης των ΑΝΕΛ και λόγω διεξαγωγής της ψηφοφορίας στη Βουλή, νωρίτερα, ο κ. Καμμένος, ζήτησε την άδεια του Σώματος, δια του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, και δήλωσε ότι καταψηφίζει την κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετέφερε καταρχήν την απογοήτευση των πολιτών από το επίπεδο της συζήτησης, και τόνισε, εκ νέου, ότι αυτή η συζήτηση διεξάγεται σε κρίσιμες στιγμές, καθώς «η αποστολή τουρκικού γεωτρύπανου ισοδυναμεί με εισβολή στην κυπριακή και ευρωπαϊκή ΑΟΖ».

Πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να εκδοθεί κοινή ανακοίνωση όλων των κομμάτων «για τις προκλήσεις κατά του έθνους», ανακοίνωση η οποία επιπροσθέτως θα δίνει την δυνατότητα ενεργοποίησης των διαδικασιών σε ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΟΗΕ που «πολύ φοβάμαι ότι θα αναγκαστούμε να κάνουμε τις επόμενες ημέρες».

Ο Π. Καμμένος είπε ότι συζητήθηκαν διάφορα στη Βουλή, αλλά δεν διεξήχθη πολιτική συζήτηση, ούτε και συζήτηση για την Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάλεσε τους πολίτες να δώσουν στις 26 του μηνός πολιτική απάντηση που να αφορά στην Ευρώπη, αλλά και στο κάθε κόμμα εσωτερικά, θέτοντας το ρητορικό ερώτημα αν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ εγκρίνουν «βασιλικές συνιστώσες» ή τον κ. Π. Κόκκαλη και αν οι ψηφοφόροι της ΝΔ εγκρίνουν τους κκ.Καιρίδη, Ψαριανό και Τατσόπουλο.

Ανέφερε επίσης ότι τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής των 4 ετών οφείλονται στη σταθερή στάση των ΑΝΕΛ. 

«Αυτή η κυβέρνηση δεν είναι εκείνη που συγκροτήθηκε το 2015, αλλά έγινε μια «κυβέρνηση αποστασίας και έχει την ανοχή βουλευτών που εξελέγησαν με άλλα κόμματα και κατέληξαν σε άλλα κόμματα έναντι της καρέκλας τους» δήλωσε και πρόσθεσε «βεβαίως μια κυβέρνηση που διέπραξε το έγκλημα της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών, μιας συμφωνίας αντισυνταγματικής και άκυρης».

Κάλεσε τέλος όσους «πραγματικά είναι αντίθετοι» με τη Συμφωνία των Πρεσπών να δεσμευθούν ότι «θα την καταργήσουμε γιατί έχει παραβιάσει και τους ίδιους της τους όρους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης