Εξασφαλίστηκε το κονδύλι για την αποκατάσταση των αποδοχών και των συντάξεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ενημέρωσε τη Βουλή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, διευκρινίζοντας πως οι σχετικοί κωδικοί βρέθηκαν από τις πληρωμές για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της Κατερίνας Παπακώστα (Νέα Δημοκρατία), ο κ. Καμμένος συμπλήρωσε πως «παρότι το θέμα έχει σταματήσει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που δεν έχει τα κονδύλια, και στο Υπουργείο Ναυτιλίας για τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για κάθε χρόνο που περνά, θα βάζει τα ποσά στον κωδικό προκειμένου να αποδοθούν με την πρώτη υπογραφή του υπουργού Οικονομικών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η δική μου υπογραφή είναι πάνω στην κοινή υπουργική απόφαση. Ο νόμος είναι έτοιμος, τα λεφτά είναι εξασφαλισμένα και λεφτά μπαίνουν» τόνισε ο Π. Καμμένος, ενώ η βουλευτής αμφισβήτησε τις διαβεβαιώσεις του και τον κατηγόρησε για άκρατο λαϊκισμό.

«Οι δηλώσεις σας “ότι εγώ έβαλα την υπογραφή μου, αλλά το θέμα θα κολλήσει στο Yπουργείο Οικονομικών” συνιστούν το άκρον άωτον του λαϊκισμού. Γιατί εσείς κάνετε τον… καλό, ενώ γνωρίζετε ότι το Yπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι τυχόν αναπροσαρμογή των αποδοχών συναρτάται από τις εκάστοτε επικρατούσες δημοσιονομικές συνθήκες» είπε η κ. Παπακώστα προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, καλώντας τον να πει με σιγουριά αν το νομοσχέδιο, που προαναγγέλλει, θα έχει την τύχη να εγκριθεί από το Υπουργείο Οικονομικών.

Εξάλλου, η βουλευτής της ΝΔ, ζήτησε από τον κ. Καμμένο να ζητήσει συγγνώμη τόσο η κυβέρνηση όσο και ο ίδιος «αφού μιλούσαν με αήθη τρόπο για τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όταν αναφέρονταν στη διαπραγμάτευση και τους χαρακτήριζαν “γερμανοτσολιάδες και μερκελιστές”».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εμείς διαπραγμάτευση κάνουμε όρθιοι. Εγώ δεν πηγαίνω τη νύχτα στο Χίλτον, ούτε τα μεσημέρια. Τουλάχιστον στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν θα μπει κανείς που να έχει πρόσβαση στα απόρρητα, ούτε θα βγαίνουν αυτά προς τα έξω» απάντησε κ. Καμμένος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης