Για τις δικαστικές εξελίξεις, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το ζήτημα των Σκοπίων αλλά και την εν γένει οικονομική πορεία της χώρας μίλησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις σχέσεις του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Καμμένος επιτέθηκε ανοικτά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέροντας ότι η Νέα Δημοκρατία μετατράπηκε σε πολιτικό βραχίονα μιας εγκληματικής οργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνέντευξη Καμμένου

Ο κ. Καμμένος στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 είπε ότι είχε συμφωνήσει με τον κ. Τσίπρα για τον σχηματισμό κυβέρνησης με βάση δύο πυλώνες: ο πρώτος αφορά στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την εποπτεία, και ο δεύτερος «να προχωρήσουμε στην κάθαρση, να οδηγήσουμε στη Δικαιοσύνη» όλους αυτούς που λάμβαναν ασυλία μετά τη Μεταπολίτευση.

Στο σημείο αυτό, ο υπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στην υπόθεση Μαρινάκη, καταγγέλλοντας ότι οδηγήθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση σε εξεταστική επιτροπή «για πρώτη φορά στη ζωή μου, επειδή διαβίβασα στη Βουλή το αίτημα ενός κρατουμένου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αίτημα αυτό, είπε ο υπουργός, οδήγησε χθες τη Δικαιοσύνη, έπειτα από άνοιγμα λογαριασμών στα Αραβικά Εμιράτα κι αλλού, στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη για ναρκωτικά, ξέπλυμα χρήματος κι άλλα κακουργήματα που του αποδίδονται.

Στο σχόλιο του δημοσιογράφου ότι ο κ. Μαρινάκης καταγγέλλει πολιτικές σκοπιμότητες για τη δίωξή του, ο κ. Καμμένος απάντησε με ερώτηση: «Ο κ. Μαρινάκης έλεγε μέχρι χθες ότι είχε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, τώρα την έχασε;».

Ο υπουργός εξαπέλυσε βέλη κατά της ΝΔ, του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη, λέγοντας ότι «το παλιό κόμμα μου μετατράπηκε σε πολιτικό βραχίονα μιας εγκληματικής οργάνωσης… Από τη στιγμή που η κουμπαριά της κας Μπακογιάννη αποφάσισε να μπλοκάρει» την εξέλιξη της υπόθεσης Μαρινάκη, ζητώντας τη διενέργεια εξεταστικής.

«Η κα Μπακογιάννη μετέτρεψε τη ΝΔ σε πολιτικό βραχίονα της εγκληματικής οργάνωσης» είπε ο κ. Καμμένος.

Ο υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για προσωπική επίθεση που δέχθηκε από τον εφοπλιστή και πρόεδρο του Ολυμπιακού: «Ο κ. Μαρινάκης έβαλε καθημερινώς να με χτυπούν μέσω των media των οποίων είναι ιδιοκτήτης, αγόρασε δημοσιογράφους, εκβίασε δημοσιογράφους, αγόρασε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς…».

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός αναφέρθηκε και στην υπόθεση του δημοσιογράφου Πάρι Κουρτζίδη που δέχθηκε επίθεση από μπράβους του Μαρινάκη, οι οποίοι τον απείλησαν με όπλο που έφερε σιγαστήρα, ζητώντας του να αποσύρει τα δημοσιεύματα από την ιστοσελίδα piperata.gr για την εξέλιξη των ερευνών στην υπόθεση του Noor1.

Σκόπια – Ελληνοτουρκικές σχέσεις

Όσον αφορά στα υπόλοιπα «μέτωπα» ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε τόσο στο ζήτημα των Σκοπίων όσο και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μετά και τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές Αρχές.

«Βρισκόμαστε σε πλήρη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, την πολιτική σε τέτοιου είδους θέματα τη χαράσσω εγώ σε πλήρη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό… Όταν έχουμε αντίθετες απόψεις, τις εκφράζουμε δημοσίως» είπε ο κ. Καμμένος.

Για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων δήλωσε πως «δεν δεχόμαστε κανένα παράγωγο του όρου ”Μακεδονία”».

Ο υπουργός εκτίμησε ότι στις παρούσες πολιτικές συνθήκες στην ΠΓΔΜ «είναι αδύνατο να γίνει αλλαγή του Συντάγματος». Τόνισε, δε, πως θα εμποδίσει με οποιονδήποτε τρόπο τη χρήση κάθε παραγώγου του όρου «Μακεδονία» στη νέα ονομασία των Σκοπίων.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου «ακόμη και με πτώση της κυβέρνησης;» ο κ. Καμμένος απάντησε ότι «έχουμε επιλέξει μαζί με τον κ. Τσίπρα να φτάσουμε μέχρι τέλους», ωστόσο ξεκαθάρισε και πάλι ότι δεν αποδέχεται κανένα παράγωγο.

Σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε θετικά τα αποτελέσματα της Συνόδου στη Βάρνα της Βουλγαρίας, καθώς η Ελλάδα έτυχε μεγάλης στήριξης από τους Ευρωπαίους εταίρους.

Για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ο υπουργός εκτίμησε πως «η απόφαση της Ε.Ε. να στηρίξει πλήρως την Ελλάδα αλλά και η απάντηση Ερντογάν θα οδηγήσουν στην απελευθέρωσή τους πριν από το Πάσχα».

Μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένος μίλησε και για την οικονομική πορεία της χώρας, την οποία χαρακτήρισε θετική. Έκανε λόγο για ισχυροποίηση της χώρας γεωπολιτικά «και σε αυτό έχει συμβάλει και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας», για πρωτόγνωρη αύξηση επενδύσεων, περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού, ενώ εκτίμησε πως «δεν θα υπάρξει ανάγκη να παρθούν μέτρα».

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του κ. Καμμένου:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης