Π.  Κόκκαλης: Οι παππούδες μας αγωνίστηκαν κατά του ναζισμού και εμείς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τη νέα άνοδο του φασισμού

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 19 Μαΐου 2019, 08:00
Π.  Κόκκαλης: Οι παππούδες μας αγωνίστηκαν κατά του ναζισμού και εμείς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τη νέα άνοδο του φασισμού

Στους Κορυσχάδες Ευρυτανίας, βρέθηκε σήμερα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Πέτρος Κόκκαλης με αφορμή την επέτειο των 75 χρόνων από τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου τον Μάη του 1944.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Κόκκαλη, Πέτρος Κόκκαλης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο μπροστά στο ιστορικό σχολείο των Κορυσχάδων, που λειτουργεί ως Μουσείο Εθνικής Αντίστασης.

«Το Εθνικό Συμβούλιο αποτελεί μια πολύ μεγάλη στιγμή της ελληνικής δημοκρατίας, μια κορυφαία στιγμή πολιτικής αντιπροσώπευσης και σεβασμού της λαϊκής κυριαρχίας, μια απόδειξη ότι όταν ο προοδευτικός κόσμος ενώνεται, πρωτοπορεί κοινωνικά και ιδεολογικά. Οι παππούδες μας αγωνίστηκαν εναντίον του ναζισμού και του φασισμού και εμείς, τα εγγόνια αμφοτέρων, ως πολίτες της ευρωπαϊκής δημοκρατίας, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι από τα έδρανα του ευρωκοινοβουλίου, τη νέα άνοδο του φασισμού» δήλωσε ο κ. Κοκκαλης.

Παράλληλα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία σημείωσε ότι « η σημερινή ημέρα, συμπίπτει και με την Ημέρα Μνήμης από τα 100 χρόνια της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, η οποία πυροδοτήθηκε από την σταδιακά αυξανόμενη ανάδυση και επίδραση ενός άλλου εθνικισμού, του τουρκικού, οδηγώντας στη φυσική εξόντωση, στον αφανισμό και στον εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων από τις πατρογονικές τους εστίες»

«Πρόκειται για ένα πρωτογενές έγκλημα, επειδή ο γενοκτόνος δεν εξοντώνει μια ομάδα για κάτι που έκανε, αλλά για κάτι που είναι» κατέληξε ο κ. Κόκκαλης.

Πηγή: ΑΠΕ

 

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 19 Μαΐου 2019, 20:34