Π. Κοροβέσης: Πήρε μίζες και η Αριστερά

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 18 Αυγούστου 2009, 20:28
Π. Κοροβέσης: Πήρε μίζες και η Αριστερά
Με μια δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Περικλή Κοροβέση, η «πυρκαγιά» που ακούει στο όνομα «Siemens» επεκτάθηκε σήμερα και στο χώρο του ΣΥΝ και της Αριστεράς. Μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Παιχνίδια Εξουσίας» του ραδιοφωνικού σταθμού «Κανάλι 1», ο κ. Κοροβέσης αναφέρθηκε σε πρόσφατο δημοσίευμα που αφορούσε το 1989 και την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από την Οικουμενική Κυβέρνηση, υπό τον Τζανή Τζαννετάκη.

Συγκεκριμένα είπε: «Η κυβέρνηση Τζανετάκη –ήταν να προκηρυχτεί ένας διαγωνισμός διεθνής για τα τηλέφωνα, κι όλα τα κόμματα που μετείχαν στην Οικουμενική Κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ο ενιαίος Συνασπισμός, η ΕΑΡ (Ελληνική Αριστερά) δηλαδή του Λεωνίδα Κύρκου, πήρανε χρήματα και δεν αντιδράσανε. Αυτό έχει γραφτεί εδώ και τουλάχιστον είκοσι μέρες, θα το ανακυκλώσω κι εγώ, αν δεν το έχω κάνει ήδη, αλλά δεν αντιδράσανε, δηλαδή ούτε ο Κύρκος αντέδρασε, ούτε οι επίγονοι του Φλωράκη.»

Ο Λεωνίδας Κύρκος αρκέστηκε να δηλώσει: «Ο κ. Κοροβέσης άργησε πολύ να κατασκευάσει αυτό το βδελυρό παραμύθι», ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανάλογη ανακοίνωση διαψεύδει τα πάντα: «Τα όσα ανέφερε σήμερα ο βουλευτής Α’ Αθήνας, Περικλής Κοροβέσης, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, για φημολογούμενη εμπλοκή του ενιαίου Συνασπισμού το 1989 σε υπόθεση της Siemens, είναι προσωπικές του απόψεις που δε συμμερίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.»

Αλλοπρόσαλλες χαρακτήρισε τις δηλώσεις του κ. Κοροβέση το ΚΚΕ και τις απέδωσε στις εσωκομματικές έριδες και αντιπαραθέσεις στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ: «Aπό τη γνωστή εμπάθειά του για το ΚΚΕ, αναμασάει συκοφαντίες για τις οποίες έχουμε δώσει εδώ και καιρό και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ξεκάθαρες απαντήσεις».

Το ΚΚΕ κατηγορεί τον κ. Κοροβέση ότι έκανε μια… φάρσα, «χρήσιμη όμως στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και σε όσους θέλουν να θολώσουν τα νερά στην υπόθεση Siemens».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Αυγούστου 2009, 20:28