Π. Κουρουμπλής: Φιλοξενία προσφύγων στις κατασκηνώσεις του υπ. Εργασίας

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Μαρτίου 2016, 10:54
Π. Κουρουμπλής: Φιλοξενία προσφύγων στις κατασκηνώσεις του υπ. Εργασίας
Ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής εξήγγειλε την χρησιμοποίηση των κατασκηνώσεων του υπουργείου Εργασίας για φιλοξενία προσφύγων μέχρι και τις 15 Ιουνίου, όταν οι εγκαταστάσεις θα υποδεχθούν παιδιά για το καλοκαίρι.

«Έχουμε 30 κατασκηνώσεις στο υπουργείο που μπορούμε να τις διαθέσουμε μέχρι τις 15 Ιουνίου, όταν και θα φιλοξενηθούν εκεί τα παιδιά», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κύριος Κουρουμπλής και επισήμανε ότι για όλα χρειάζεται ο απαραίτητος χρόνος, καθώς ο μηχανισμός δεν ήταν προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο.

«Εξάλλου από αυτές τις κατασκηνώσεις, μέχρι τώρα λειτουργούσαν μόνο 15», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Μέχρι να πάνε τα παιδιά κατασκήνωση θα έχουμε βρει άλλους χώρους. Χρειαζόμαστε χρόνο γιατί η προσπάθεια είναι γιγαντιαία σε έναν μηχανισμό που δεν είχε ποτέ προετοιμαστεί για κάτι τέτοιο».

Σχετικά με την επιστολή του προς τις Τράπεζες, για την διάθεση και των δικών τους υποδομών, ενημέρωσε πως οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη και δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Όσον αφορά στην Ειδομένη, ο κύριος Κουρουμπλής τόνισε πως «γίνεται προσπάθεια σιγά σιγά αυτοί οι άνθρωποι να μεταφερθούν προς τα κάτω. Όπου και να τους πάμε όμως, όλοι έχουν στο μυαλό τους στα σύνορα, πάντα έχουν την ελπίδα να φύγουν, να βρεθούν στα σύνορα και να έχουν μια ευκαιρία να περάσουν».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Μαρτίου 2016, 10:54