Π. Κουρουμπλής: Κάλεσμα στις φαρμακοβιομηχανίες για επένδυση στην Ελλάδα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015, 17:08
Π. Κουρουμπλής: Κάλεσμα στις φαρμακοβιομηχανίες για επένδυση στην Ελλάδα
Προειδοποίηση στις πολυεθνικές εταιρείες φαρμάκων να στηρίξουν την ελληνική οικονομία απηύθυνε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής ενώ προανήγγειλε ότι η νέα πρόταση για τη φαρμακευτική πολιτική θα δοθεί για δημόσια διαβούλευση στα μέσα Μαΐου.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο συνέδριο «Shaping the Future of Healthcare in Greece», τόνισε ότι κάθε εταιρεία θα πρέπει να παράγει στην Ελλάδα τα δύο σκευάσματά της, με τη μεγαλύτερη κατανάλωση στη χώρα.

«Ήμασταν όλοι μάρτυρες του πάρτι στην υγεία, με τις σχεδόν μηδενικές αποδόσεις των εταιρειών στο κράτος από την κερδοφορία, τις σπατάλες και την υπερσυνταγογράφηση» σημείωσε και αποκάλυψε ότι είναι στις προτεραιότητές του να στηρίξει την παραγωγή φαρμάκου τόσο για τις ελληνικές εταιρείες όσο και για τις ξένες.

Παράλληλα, ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε ότι πρόθεσή του είναι να υπάρξει ένα σταθερό πλαίσιο στο χώρο του φαρμάκου και δήλωσε ότι οι αλλαγές στη φαρμακευτική πολιτική με νέο μοντέλο rebate που θα καθορίζεται από την κατανάλωση των φαρμάκων, θα είναι πιο δίκαιες.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) Πασχάλης Αποστολίδης, ζήτησε να εξασφαλιστεί ισότιμη αντιμετώπιση όλων των παρόχων του συστήματος και να εδραιωθεί ένας κοινός διάλογος, ο οποίος δεν θα κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε Έλληνες και ξένους.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015, 17:11