Π. Λαφαζάνης: Άλλοθι για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης ο εκλογικός νόμος

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 3 Ιουλίου 2016, 14:05
Π. Λαφαζάνης: Άλλοθι για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης ο εκλογικός νόμος
Ανακοίνωση εξέδωσε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας για τον εκλογικό νόμο και τη συζήτηση που έχει προκληθεί σχετικά με τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση.

Αναλυτικά:

Κάθε κυβέρνηση που καταρρέει, επιχειρεί να βρει ματαίως σωσίβιο στην αλλαγή του εκλογικού νόμου. Αυτό κάνει τώρα και ο Αλ. Τσίπρας με το εκλογομαγειρίο του. Ο Αλ. Τσίπρας ανέσυρε την ξεχασμένη και καταχωνιασμένη στις αποθήκες των αχρήστων του κόμματος του, στις οποίες έχουν πεταχτεί όλες οι ριζοσπαστικές δεσμεύσεις του παλιού ΣΥΡΙΖΑ, απλή αναλογική, γιατί διαβλέπει, με ορίζοντα το φθινόπωρο, καταιγιστικές και ανατρεπτικές πολιτικές εξελίξεις.

Και ανέσυρε την απλή αναλογική μόνο και μόνο για να τη χρησιμοποιήσει παραμορφωμένη ως άλλοθι για τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και την αλλαγή ατζέντας στην πολιτική ζωή και ως όχημα μιας πιθανής συμμετοχής του νεομνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση μετά και την εκλογική συντριβή του.

Η κυβερνητική πρόταση για τον εκλογικό νόμο δεν έχει σχέση με την απλή αναλογική, η οποία ή θα είναι ανόθευτη ή δεν μπορεί να αποκαλείται απλή αναλογική. Η διατήρηση του ''κόφτη'' του 3%, ως όριο για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με ''εθνικούς'' λόγους, πράγμα που το γνωρίζουν άριστα οι κυβερνώντες αλλά και όλη η κατεστημένη πολιτική τάξη.

Αντίθετα, η κυβέρνηση επιμένει στον ''κόφτη'' του 3%, μόνο και μόνο για να ανακόψει την παρουσία δυνάμεων στη Βουλή που μπορούν να αποκτήσουν δυναμική και να απειλήσουν το σύστημα και ως μια μεθόδευση για να κλέβονται, συχνά δεκάδες έδρες, από τα μικρότερα κόμματα, παραχαράσσοντας τη λαϊκή βούληση.

Εξαιτίας, άλλωστε, αυτού του ''κόφτη'' του 3%, η ΛΑ.Ε δεν βρίσκεται σήμερα στη Βουλή για ελάχιστους ψήφους, προς μεγάλη ανακούφιση του νεομνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ και των μνημονιακών συνεταίρων του (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, κλπ), που όλοι από κοινού ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο και τώρα το ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά.

Η ΛΑ.Ε, κόντρα στις στημένες δημοσκοπήσεις, που λένε, όπως ο Τσίπρας, εξίσου χοντρά και κατευθυνόμενα ψέμματα, θα μπει στη Βουλή και μάλιστα με μεγάλη δυναμική. Επομένως, η αντίδραση μας στο 3% δεν αφορά κομματικές μας επιδιώξεις, που θα ήταν, άλλωστε, και θεμιτές. Αυτό που για μας έχει σημασία είναι να σταματήσει η κλοπή εδρών και η παραχάραξη της λαϊκής βούλησης, πράγματα που συνιστούν ακύρωση κάθε ίχνους δημοκρατίας. Η απλή αναλογική δεν έχει ανάγκη από φραγμούς και όρια και μόνο ως ανόθευτη μπορεί να υπάρξει. Τους φραγμούς και τα όρια τα έχουν ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ και οι μνημονιακοί συνεταίροι του για να καταδυναστεύουν τον ελληνικό λαό στο προτεκτοράτο, στο οποίο έχουν καταντήσει την πατρίδα μας.

Η ΛΑ.Ε είναι πλήρως και ριζικά αντίθετη με τον εκλογικό νόμο που κατέθεσε η κυβέρνηση, όπως είναι, προφανώς, πλήρως αντίθετη με τον υπάρχοντα εκλογικό νόμο, με το ''φεουδαρχικό'' μπόνους των 50 εδρών, στο οποίο επιμένει η ΝΔ. Η ΛΑ.Ε αγωνίζεται μέχρι τέλους για την καθιέρωση της απλής ανόθευτης αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος της χώρας.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 3 Ιουλίου 2016, 14:14