Π. Λαφαζάνης «Eπικίνδυνες» οι δηλώσεις του τουρκικού ΥΠΕΞ

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016, 21:54
Π. Λαφαζάνης «Eπικίνδυνες» οι δηλώσεις του τουρκικού ΥΠΕΞ
Στις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν και στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρθηκε ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος μίλησε σε πολιτική εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας .

Ο Παν. Λαφαζάνης χαρακτήρισε «εμπρηστικές», τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν, με τις οποίες αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάννης και «επιθετικές», «προκλητικές» και «επικίνδυνες», τις δηλώσεις του τουρκικού ΥΠΕΞ, με τις οποίες αμφισβητείται η εδαφική ακεραιότητα της χώρας, αφού τίθενται υπό ερώτημα η ελληνική κυριαρχία σε σειρά από ελληνικές νησίδες και βραχονησίδες.

«Η Τουρκία δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι επιλέγει αυτήν την περίοδο για να αμφισβητεί τόσο απροκάλυπτα, ωμά και κυνικά την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας" τόνισε και υπογράμμισε πως "οι κυβερνήσεις και τα κόμματα της μνημονιακής Ελλάδας, της Ελλάδας της μνημονιακής οικονομικής καταστροφής, της εθνικής υποτέλειας, της ευρωπληξίας και της ΝΑΤΟϊκής δορυφοροποίησης δίνουν όλο και περισσότερο την εντύπωση σε τρίτους πως έχουν μετατρέψει την πατρίδα μας σε ανοχύρωτη χώρα και "ξέφραγο αμπέλι».

«Σήμερα όσο ποτέ για τη στήριξη και την ενίσχυση της οικονομίας, αλλά και για την προάσπιση των γνήσιων εθνικών μας συμφερόντων η Ελλάδα χρειάζεται μια δημοκρατική αντιμνημονιακή ανατροπή και μια νέα ανεξάρτητη και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Π.Λαφαζάνης.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016, 21:54