Π. Παυλόπουλος: «Το Πολυτεχνείο πηγή άντλησης διδαγμάτων για την αξία της Ελευθερίας»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017, 16:19
Π. Παυλόπουλος: «Το Πολυτεχνείο πηγή άντλησης διδαγμάτων για την αξία της Ελευθερίας»
Σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, τονίζει τη σημασία του μηνύματος του Πολυτεχνείου και αναφέρεται εμμέσως στην κατάληψη του ιδρύματος από αγνώστους που δεν επιτρέπουν να διεξαχθούν οι εκδηλώσεις εορτασμού για την 44η επέτειο της εξέγερσης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο μήνυμά του για την αυριανή επέτειο του Πολυτεχνείου, επισημαίνει ότι «η επέτειος αυτή αποτελεί πηγή άντλησης διδαγμάτων για τη θεμελιώδη αξία της Ελευθερίας, ως μέσου υπεράσπισης τόσο της αξίας του Ανθρώπου όσο και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».

Ειδικότερα, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρει: «Η Επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, Επέτειος μνήμης των Αγωνιστών και ιδίως των θυμάτων που έπεσαν υπέρ της Δημοκρατίας, αποτελεί ταυτοχρόνως - κυρίως δε κατά την σημερινή συγκυρία - πηγή άντλησης διδαγμάτων και για την θεμελιώδη αξία της Ελευθερίας, ως μέσου υπεράσπισης τόσο της αξίας του Ανθρώπου όσο και αυτού τούτου του Δημοκρατικού Πολιτεύματος. Υπ' αυτό το πνεύμα, το νόημα της Ελευθερίας είναι ευθέως αντίθετο προς κάθε μορφής ενέργεια και συμπεριφορά, που παραβιάζει καταφώρως το Σύνταγμα και θέτει αυθαίρετους φραγμούς στην ακώλυτη άσκηση των συνταγματικώς κατοχυρωμένων Δικαιωμάτων των μελών του Κοινωνικού Συνόλου».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017, 16:20