Π. Ρήγας: Θέλουμε μια επιχειρηματικότητα που θα σέβεται τις εργασιακές σχέσεις

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017, 11:47
Π. Ρήγας: Θέλουμε μια επιχειρηματικότητα που θα σέβεται τις εργασιακές σχέσεις
Ένα νέο μοντέλο για την ανάπτυξη της χώρας προτείνουμε μέσα από τα 13 περιφερειακά συνέδρια, τόνισε σήμερα από το Ηράκλειο ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας.

«Υλοποιούμε το αναπτυξιακό σχέδιο επιδιώκοντας τη συνδρομή των φορέων κάθε περιοχής» είπε και πρόσθεσε: «Θέλουμε την επόμενη ημέρα της κρίσης μια ανάπτυξη που θα αφορά την κοινωνία και όχι μια ανάπτυξη που θα αφορά τους λίγους».

Απαντώντας στις επικρίσεις της ΝΔ ότι η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμούν επενδύσεις, ο κ. Ρήγας σημείωσε: «Η απάντηση είναι σαφής. Και τις επενδύσεις θέλουμε και την επιχειρηματικότητα θέλουμε».

Ωστόσο, διευκρίνισε: «Δεν είμαστε με την επιχειρηματικότητα που είναι εναντίον των εργασιακών σχέσεων. Είναι μια επιχειρηματικότητα της διαπλοκής και δεν είναι υγιής. Ούτε βεβαίως μια επιχειρηματικότητα Ελντοράντο, η οποία είναι μια επιχειρηματικότητα που θεωρεί τη χώρα αποικία και δεν θέλει να τηρούνται οι νόμοι, οι ελληνικοί και οι ευρωπαϊκοί. Θέλουμε μια επιχειρηματικότητα που θα σέβεται τις εργασιακές σχέσεις. Θα έχει κοινωνικό πρόσωπο».

Σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ ανέπτυξαν στη ΔΕΘ ένα πρόγραμμα και μια πολιτική άποψη, η οποία είναι ακραία νεοφιλελεύθερη, είναι οικειοποίηση και διαμόρφωση μνημονίου και μάλιστα των ακραίων εντολών του ΔΝΤ και των θεσμών, οι οποίοι έχουν μια διαφορετική αντίληψη για την Ευρώπη. Και, επίσης, εξυπηρετεί συμφέροντα, ξεπληρώνει γραμμάτια της διαπλοκής και όλων αυτών που τον στήριξαν τα προηγούμενα χρόνια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017, 11:47