Στις παραδόσεις της Λέσβου αλλά και « στον υπέροχο λαό της, που μέσα από το προσφυγικό και μεταναστευτικό θέμα, και όχι μόνο, απέδειξε ανεπιτήδευτα σε όλο τον κόσμο, ότι οι έννοιες της φιλοξενίας και του ανθρωπισμού έχουν πολύ βαθιές, αρχέγονες ρίζες, σ’ αυτόν τον τόπο», αναφέρθηκε ο νέος στρατιωτικός διοικητής Λέσβου υποστράτηγος Χρήστος Πουλιανίτης, αναλαμβάνοντας σήμερα τα καθήκοντα του. Παρόντες στην τελετή ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γιώργος Καμπάς αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός εθνικής άμυνας Παναγιώτης Ρήγας.

Στο χαιρετισμό του στη Λέσχη Αξιωματικών ο κ. Ρήγας τόνισε πως « οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας, με μειωμένους προϋπολογισμούς κατάφεραν με ίδιες δυνάμεις να κρατήσουν την αποτρεπτική δύναμη, να είναι ισχυρή. Οφείλουμε να πούμε, είπε ο κ. Ρήγας, ότι όλη αυτή η προσπάθεια η οποία έγινε δημιούργησε αίσθημα ασφάλειας και στην κυβέρνηση και στον ελληνικό λαό και ταυτόχρονα να είναι ειρηνική, να μη μπορεί κανείς να διανοηθεί να σκεφτεί οτιδήποτε να κάνει με την ακεραιότητα της χώρας μας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στους λόγους της επίσκεψης του στη Μυτιλήνη ο κ. Ρήγας τόνισε πως « ο νέος στρατηγός ήταν αυτός που κράτησε τη δύσκολη περίοδο της μεταναστευτικής κρίσης ».

«Του οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ κυρίως για την επάρκεια με την οποία αντιμετώπισε το θέμα αυτό από την πλευρά των ενόπλων δυνάμεων», είπε ο κ. Ρήγας σημειώνοντας τη συμβολή των ενόπλων δυνάμεων σε κοινωνικά ζητήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης