«Η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τη θητεία της και όλα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θα υλοποιηθούν, τώρα θα έχουμε μόνο αντίμετρα, δεν θα υπάρχουν μέτρα», επισήμανε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 88,6.

Ανέφερε επίσης ότι «οι ισχυρισμοί περί ακυβερνησίας καταρρίπτονται από την ίδια την πραγματικότητα» και σημείωσε πως «όλη η συζήτηση έχει καταλήξει ένα ανέκδοτο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση του υπουργού Εθνικής Άμυνας στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, ο κ. Ρήγας αφού είπε ότι «η άποψη του Πάνου Καμμένου γύρω από το ζήτημα του ονόματος είναι γνωστή από την πρώτη στιγμή που ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ διαμόρφωσαν το πλαίσιο συνεργασίας για να βγει η χώρα από την κρίση», επανέλαβε ότι «εμείς επιμένουμε στην εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών και περιμένουμε από τη γείτονα χώρα να ολοκληρώσει τα συμφωνηθέντα». «Όλα θα κριθούν μέσα στη Βουλή. Οι βουλευτές θα κληθούν και θα πάρουν ξεκάθαρη θέση, χωρίς να μπορούν να κρυφτούν πίσω από προφάσεις περί συγκυβέρνησης. Πρόκειται για εθνικό θέμα, αυτή η συμφωνία θα αποδειχθεί θετική για την ασφάλεια και την ανάπτυξη των Βαλκανίων» προσέθεσε.

Ερωτηθείς περί κυβερνητικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-Ποταμιού-ΚΙΝΑΛ στην παρούσα κυβερνητική θητεία, ο κ. Ρήγας παρατήρησε ότι για να μπορούσε η συγκεκριμένη πρόταση να έχει ρεαλιστικό περιεχόμενο στην παρούσα φάση θα έπρεπε να υπάρχει μια προγραμματική συμφωνία. «Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να διαμορφωθούν άλλες πλειοψηφίες, όμως όσο το ΚΙΝΑΛ και η ηγεσία του για παράδειγμα εμμένουν σε αυτή την αντίληψη και σε αυτό το προγραμματικό πλαίσιο δεν νομίζω ότι υπάρχουν οι δυνατότητες υλοποίησης αυτής της πρότασης. Το ΚΙΝΑΛ έχει επιλέξει στη στρατηγική του και την εκφορά του λόγου του να συμμετέχει σε ένα αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. Η επιλογή της κ. Γεννηματά και του επιτελείου της δεν συμβαδίζει με όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, το έχει σχολιάσει ο ίδιος ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών, ο κ. Μπούλμαν, στο ευρωκοινοβούλιο», συμπλήρωσε.

Τέλος, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ανόδου της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη ενόψει και των ευρωεκλογών, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας παρατήρησε: «Καταρχάς η ΝΔ θα έπρεπε να έχει ήδη ζητήσει την αποπομπή του κ. Όρμπαν και του κόμματός του από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Ο κ. Όρμπαν έχει φτάσει στο σημείο να στέλνει ευχαριστήρια επιστολή στη Χρυσή Αυγή επειδή στήριξε τις θέσεις του στην ψηφοφορία που έγινε στο Ευρωκοινωβούλιο για τις παραβιάσεις του κράτους δικαίου και των ευρωπαϊκών αξιών από την Ουγγαρία. Δεν αρκεί πλέον η όποια διαφοροποίηση, εδώ μιλάμε για συνύπαρξη με ακροδεξιές αντιλήψεις στην ίδια ευρωπαϊκή οικογένεια, η ΝΔ και ολόκληρο το ΕΛΚ βρίσκονται εκτεθειμένοι. Για την άνοδο της ακροδεξιάς μεγάλη ευθύνη έχει η ευρωπαϊκή δεξιά η οποία, αποσκοπώντας σε μικροπολιτικά οφέλη, συχνά υιοθετεί την ακροδεξιά ατζέντα και ρητορική, σε μια σειρά ζητημάτων, όπως τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα και το προσφυγικό. Όπως είναι όμως γνωστό, ο κόσμος προτιμά το αυθεντικό από το ιμιτασιόν και η τακτική αυτή έχει βοηθήσει ή δίνει δικαιώματα στην Ακροδεξιά. Στην Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ -αλλά και η ίδια η ελληνική κοινωνία- έχουν σταθεί ανάχωμα στην Ακροδεξιά και σε τέτοιου είδους πρακτικές την προηγούμενη περίοδο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης