«Είναι πολλά τα επενδυτικά σχέδια που η υλοποίησή τους δεν εξαρτάται από αυθαίρετες εξαιρέσεις, την υποβάθμιση των εργασιακών σχέσεων, την ανοχή απέναντι σε παρατυπίες και σε καταχρηστικές πρακτικές. Αυτές τις επενδύσεις θέλουμε και αυτές θα προσελκύσουμε», επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας απόψε στην εκδήλωση «Ελλάδα 2021: Δίκαιη Ανάπτυξη – Παραγωγική Ανασυγκρότηση».

Ο υπουργός παρουσίασε επίσης τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στους τομείς της ενέργειας, των ορυκτών πόρων, της χωροταξίας και της προστασίας του περιβάλλοντος και τα έργα υποδομής που υλοποιούνται στους τομείς αυτούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον ενεργειακό τομέα, κομβικής σημασίας είναι η αναμόρφωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και η σύνδεσή της με την ευρωπαϊκή αγορά, στο πλαίσιο της οποίας όπως είπε ο υπουργός νέοι κανόνες, προϊόντα και διαδικασίες θα οριοθετήσουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθούν οι ενεργειακές επιχειρήσεις. Παράλληλα αναμορφώνεται με το επερχόμενο σχέδιο νόμου το σχέδιο στήριξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ενώ έχουν δρομολογηθεί παρεμβάσεις για την ενεργειακή υποστήριξη των νησιών, το φυσικό αέριο, την υιοθέτηση σύγχρονων εργαλείων ανάπτυξης του ενεργειακού τομέα, την εκμετάλλευση της γεωθερμίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Παναγόπουλος Γιάννης – eurokinissi.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας: «Στο επίκεντρο πλέον μπαίνει η ανάπτυξη»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης