Σε νομοθετική ρύθμιση που θα υποχρεώνει τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ να μεριμνούν για την ιατρική περίθαλψη των αθλητών εξήγγειλε ότι θα προχωρήσει ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς «δεν γίνεται η ελληνική Πολιτεία να στερείται άλλο τις υγειονομικές υπηρεσίες».

«Για κάθε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που βρίσκεται σε αγωνιστικό χώρο, 70.000 άνθρωποι στερούνται τη συγκεκριμένη υπηρεσία» επεσήμανε σήμερα ο υπουργός, σε συνέντευξη Τύπου για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Ιωάννης Ροτζιώκος, ανέφερε πως από το 2004 δεν έχει αγοραστεί κανένα ασθενοφόρο και ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για την αγορά 200 καινούργιων. «Σήμερα», είπε, «δεν γνωρίζουμε τις ανάγκες του ΕΚΑΒ. Αυτή τη στιγμή καταρτίζεται επιχειρησιακό σχέδιο για το ΕΚΑΒ, ώστε να γνωρίζουμε τις ανάγκες του σε διασώστες και ασθενοφόρα».

Ένα σοβαρό πρόβλημα που προκύπτει για το ΕΚΑΒ, ανέφερε ο κ. Ροτζιώκος, δημιουργείται από τους χρήστες του, αφού «από τις 6.000 κλήσεις που δέχεται καθημερινά το ΕΚΑΒ, μόνο το 10-15% είναι πραγματικά επείγουσες».

Κάπνισμα

Κενά, όσον αφορά τους ελέγχους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, εξακολουθούν να υφίστανται, καθώς η Δημοτική Αστυνομία διενεργεί ελέγχους έως τις 21:00 το βράδυ. Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι το θέμα θα λυθεί άμεσα, καθώς καθίστανται αρμόδιοι για ελέγχους οι επιθεωρητές Υγείας και Εργασίας. Όπως είπε ο κ. Λοβέρδος, η πλειονότητα των δημάρχων εφαρμόζει τον νόμο και σύντομα θα τον εφαρμόσουν όλοι. Οι έλεγχοι θα γενικευθούν, τόνισε ο υπουργός.

Κινητοποιήσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Λοβέρδος, ερωτηθείς για τις κινητοποιήσεις των γιατρών και για τα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα στο Υπουργείο Υγείας κατά την πανιατρική συγκέντρωση, είπε ότι «κάθε κοινωνική αντίδραση, όταν δεν έχει βία, είναι ευπρόσδεκτη. Δεν δώσαμε εμείς εντολή για την επέμβαση των ΜΑΤ. Κάνουμε διάλογο, δεν χρησιμοποιούμε βία» τόνισε ο υπουργός, αποδοκιμάζοντας εμμέσως και την επιλογή των γιατρών να εισβάλουν στο υπουργείο..

Αναφερόμενος στους φαρμακοποιούς, είπε ότι έχει γίνει εξαντλητικός διάλογος. «Δεν κατανοώ γιατί συνεχίζουν, καθώς το θέμα που τους απασχολούσε έχει διευκρινιστεί. Ο νόμος εξασφαλίζει το άνοιγμα του επαγγέλματος και τη βιωσιμότητά τους».

Τέλος, για την παραίτηση του κ. Γ. Σαρόγλου από την προεδρία του ΚΕΛΠΝΟ, ο υπουργός δήλωσε πως αιφνιδιάστηκε και ανακοίνωσε ότι ο νέος πρόεδρος θα επιλεγεί τον Ιούνιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης