Σε ιδιαιτέρως τεταμένο ενδοκυβερνητικό πολιτικό σκηνικό, συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή- το αποκαλούμενο οικονομικό διευθυντήριο- προκειμένου να οριστικοποιήσει τις αλλαγές στο οικονομικό τοπίο.

Αλλαγές που αφορούν στη φορολογική πολιτική που είχε εξαγγείλει ο Γιώργος Αλογοσκούφης και τα μέτρα για την ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταυτόχρονα με τις αλλαγές στη φορολογία, αλλά και τα μέτρα υπέρ των ασθενέστερων, ο υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Παπαθανασίου, που αναμένεται να κάνει τις ανακοινώσεις, θα παρουσιάσει και το επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης για την τριετία 2009 – 2011, που υποβλήθηκε στην Κομισιόν.

Κατά τη διάρκεια της διυπουργικής, όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, έγινε γνωστό το ενδιαφέρον του ελληνικού επιχειρηματικού ομίλου MIG, για την Ολυμπιακή.

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης η κυβέρνηση εξετάζει την πρόταση.       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να υπάρξει προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο οποίος με τη μορφή διαγγέλματος θα επιχειρήσει να αλλάξει το κακό κλίμα που επικρατεί στην κυβέρνηση.

Κλίμα που εντάθηκε μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, με τις ενέργειες της αστυνομίας στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και τις βολές Αβραμόπουλου για την επί της ουσίας έλλειψη κυβερνητικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Ουσιαστικά ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, θα καταγγείλει ως ανεύθυνη τη στάση του ΠΑΣΟΚ και θα επιχειρήσει να κλείσει τα νέα εσωκομματικά μέτωπα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης