“Η κυβέρνηση εργάζεται σταθερά και κλείνει τις πληγές του χρέους, τη μία μετά την άλλη. Ο δρόμος ακόμη είναι μακρύς, αλλά η μέχρι τώρα πορεία είναι ενθαρρυντική” τονίζει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Finance & Market Voice.

Σημειώνει ότι στις εκλογές θα κριθούν όλοι και ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ και η ΝΔ και ΔΗΣΥ, θεωρεί ότι “ο πολιτικός χάρτης ανασχηματίζεται με τις διαδικασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς”, ενώ εκτιμά πως “η κοινωνία θα αξιολογήσει αναλόγως το προσωπικό πολιτικό ρίσκο του Αλέξη Τσίπρα να βγάλει την Ελλάδα από αυτή τη δίνη”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ερώτηση αν υπάρχουν περιθώρια ο ΣΥΡΙΖΑ να “συναντηθεί” με τον νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς, ο κ. Κουρουμπλής απαντά: “Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο φυσικός χώρος συμμαχιών για την Κεντροαριστερά. Νομίζω ότι με μια καλοπροαίρετη συνεργασία, μπορούν να βρεθούν τόποι προγραμματικής σύγκλισης. Φτανει η Κεντροαριστερά να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να γοητείεται από το ακραία νεοφιλελεύθερο προφίλ που δίνει στη ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και οι δύο προοδευτικοί χώροι έχουν ιστορική ευθύνη, πατριωτικού χαρακτήρα, να απαλλαγούν από μικρές και μεγάλες εμμονές, να ξεπεράσουν την προσωποποίηση των αντιθέσεων και να βρουν τον δρόμο της πολιτικής σύγκλισης και του πολιτικού προγραμματισμού”.

Χαρακτηρίζει “μωρή” την τακτική της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι η “πολιτική σταθερότητα της Ελλάδας είναι η “λεωφόρος” που σταθερά βγάζει τη χώρα από τη μέγγενη των δανειστών”. Με αφορμή την υπόθεση της πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, δηλώνει ότι “τα πυρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι άσφαιρα”.

Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση του ναυαγίου “Αγία Ζώνη ΙΙ” τονίζει ότι “όλα έγιναν με τον καλύτερο τρόπο. Κάναμε καλή δουλειά και τόσο εξαιρετική, που δεν αφήσαμε κανένα περιθώριο στους αρμόδιους για τις αποζημιώσεις να το αμφισβητήσουν”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης