Στον σχηματισμό ενός κοινού μετώπου απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις και ειδικότερα στη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης αναφέρθηκε το Σάββατο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

«Βλέπουμε να σχηματίζεται ένα μέτωπο» απέναντι στους ισχυρισμούς της Τουρκίας, σημείωσε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος στη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης και όλες τις τελευταίες εξελίξεις. «Θα βρει απέναντί της πολλούς παίκτες η Τουρκία και δεν θα είναι τόσο απλό», συνέχισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, ο υπουργός Άμυνας τόνισε ότι «κάνουμε τη δουλειά μας ό,τι κι αν λέει ο Ερντογάν».

«Είναι δύσκολη η εποχή γιατί υπάρχει το δεδομένο πως σε πάρα πολλά επίπεδα, ο γείτονας κλιμακώνει τη συμπεριφορά του. Δεν είναι ένα και δύο συμβάντα αλλά πολλά, όχι μόνο σε επίπεδο ρητορικής, αλλά και σε επίπεδο πράξεων. Αλλά από εκεί και πέρα, εμείς κάνουμε τη δουλειά μας», δήλωσε ο υπουργός.

«Εφόσον για κάθε παραβίαση γίνεται μια αναχαίτιση, επομένως έχουμε πολλές αναχαιτίσεις, δεν ανησυχώ καθόλου», επεσήμανε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κάνουν αυτό που πρέπει και θα συνεχίσουν να κάνουν αυτό που πρέπει, για να διασφαλίζεται κάθε σπιθαμή εδάφους στην εδαφική ακεραιότητα της χώρας», υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι απομακρύνονται οι πιθανότητες για εμπλοκή στρατιωτικού τύπου.

Για αυτό τον λόγο, η όπως την όρισε «άσκηση που πρέπει να λύσουμε» είναι το πώς θα έχουμε έτοιμες αξιόμαχες ένοπλες δυνάμεις με σύγχρονα οπλικά συστήματα. «Πώς θα πάμε από το καλό, γιατί είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, στο καλύτερο, όσο πιο εντατικά αυτή την ώρα» κατέληξε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης