Την παραπομπή του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο προτείνει η προανακριτική επιτροπή της Βουλής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα της ΝΔ προτείνει την παραπομπή του Νίκου Παππά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και όχι του κακουργήματος της δωροληψίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σχετικά με την υπόθεση χειραγώγησης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες με στόχο μέσω της διεκδίκησης του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα να δημιουργηθεί το SYRIZA Channel.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον η ΝΔ συστήνει να διαβιβαστούν το πόρισμα και τα πρακτικά της Επιτροπής στην Εισαγγελία αναφορικώς με τη χρηματοδότηση, έκδοση και μεταβίβαση της εφημερίδας Documento, καθώς και με άλλες καταγγελλόμενες πράξεις για χρηματισμούς, προκειμένου να διερευνηθούν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως αναφέρονται ανωτέρω, που δεν υπόκεινται στην εφαρμογή του άρθρου 86 του Συντάγματος και ελέγχονται μόνο από την Τακτική Δικαιοσύνη.

Επιπλέον να διαβιβαστεί στις αρμόδιες φορολογικές αρχές και την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες το πόρισμα, προκειμένου να προβούν στους απαιτούμενους ελέγχους αναφορικώς με τη χρηματοδότηση της εφημερίδας Documento και τη μεταβίβαση τελικά στο σύνολό της στον κ. Βαξεβάνη με εντολή του κ. Παππά.

Η οριστική απόφαση αναμένεται να ληφθεί από την Ολομέλεια της Βουλής το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης