Σε μία από τις κρισιμότερες φάσεις της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει ραντεβού σήμερα και αύριο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Φάληρο για την 4η Πανελλαδική του Συνδιάσκεψη. «Όλα τα ανοιχτά ζητήματα που θέτει η συγκυρία, οι προκλήσεις για την αριστερά και η ιστορική ευκαιρία που της παρουσιάζεται να αλλάξει τους συσχετισμούς δύναμης αναμένεται να απασχολήσουν τις εργασίες του διημέρου, ενώ πρόκειται να επικαιροποιηθεί το πολιτικό πλαίσιο και να προχωρήσει η δημοκρατική εμβάθυνση», αναφέρει η εφημερίδα «Αυγή»

Το πρωί στις 10 είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν οι εργασίες της Συνδιάσκεψης με την εισήγηση του συντονιστή της Εκτελεστικής Γραμματείας Γ. Μπανιά. Στη συνέχεια, στη 1 το μεσημέρι, θα μιλήσει ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας. Αύριο Κυριακή οι εργασίες θα συνεχιστούν και πάλι στις 10 το πρωί, ενώ θα κορυφωθούν με την έγκριση -με τις όποιες τροπολογίες και αλλαγές- της πολιτικής απόφασης που έχει ετοιμάσει η Ε.Γ. και την ανάδειξη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα στελέχη του σχήματος εκτιμάνε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί ένας γόνιμος διάλογος που θα συμβάλλει ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει ένα βήμα μπρος και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών. Την ίδια ώρα οι πλούσιες κοινωνικές και κινηματικές διεργασίες του προηγούμενου διαστήματος και η “επιστροφή” του ΣΥΡΙΖΑ -όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις- στην κεντρική πολιτική σκηνή, συνθέτουν το πλαίσιο στο οποίο πραγματοποιείται η Συνδιάσκεψη. Την ίδια ώρα, τα ερωτήματα που θέτει η συγκυρία και η όξυνση της ταξικής πάλης βάζουν το συμμαχικό σχήμα μπροστά σε νέα καθήκοντα και καταστάσεις που αναμένεται να συζητηθούν και τις δυο ημέρες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης