Πάνος Ρήγας: Η κυβέρνηση ασκεί σοβαρή εξωτερική πολιτική

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2018, 13:44
Πάνος Ρήγας: Η κυβέρνηση ασκεί σοβαρή εξωτερική πολιτική
Να αξιοποιηθεί το καλό κλίμα ανάμεσα σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ ζητεί σε συνέντευξή του ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας, σε συνέντευξή του στον Real Fm. Παράλληλα, υπογραμμίζει πως η εξωτερική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση είναι πολύπλευρη και σοβαρή, γι' αυτό και η χώρα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Σε ερώτηση για τη στάση των ΑΝΕΛ, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την ικανοποίησή του από σχετικές δηλώσεις του κ. Καμμένου να μη φέρει αντίρρηση αν επιτευχθεί μια ευρεία πολιτική συναίνεση.

Ο κ. Ρήγας επέκρινε τη στάση της ΝΔ, λέγοντας πως αντιμετωπίζει το ζήτημα ως μία ευκαιρία να διαμορφώσει κλίμα και να δημιουργήσει προβλήματα. «Είναι πλέον ξεκάθαρο πως ο στόχος της ΝΔ δεν είναι η βελτίωση της οικονομίας και η διαμόρφωση ενός διαφορετικού τοπίου, αλλά η παλινόρθωση του παλιού κατεστημένου, σε πρόσωπα, πρακτικές, ήθος και αξίες» υποστήριξε, με αιχμή τη δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη, πως πρωταρχικός στόχος δεν είναι επίλυση του θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ, αλλά να πέσει η κυβέρνηση.

Τέλος, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, ερωτηθείς για το ζήτημα των Τούρκων αξιωματούχων, τόνισε πως το κόμμα του είναι διαχρονικά υπέρ της δημοκρατικής και ειρηνικής επίλυσης των ζητημάτων.

Σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει αφήσει τη Δικαιοσύνη να πάρει τις αποφάσεις σχετικά με το ζήτημα και σέβεται τόσο την απόφαση του Αρείου Πάγου περί μη έκδοσης όσο και τη συνθήκη της Γενεύης σχετικά με τα θέματα ασύλου. «Πρέπει όλοι να θυμούνται πως τα εθνικά θέματα δεν πρέπει να γίνονται αντικείμενο μικροπολιτικής εκμετάλλευσης» τόνισε.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2018, 13:46