Πανούσης: Δεν θα αυτολογοκριθώ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Μαΐου 2015, 15:33
Πανούσης: Δεν θα αυτολογοκριθώ
Στις επικρίσεις που δέχθηκε σχετικά με τις δηλώσεις του για τον δολοφόνο της μικρής Άννυ, αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο αναπληρωτή υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.
«Δεν πρόκειται να αυτολογοκριθώ ποτέ», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός και τόνισε ότι «με λιντσάρουν, αλλά η σύγκρουση αυτή θα τελειώσει».

Ο υπουργός έστειλε σαφές μήνυμα προς όλους όσοι τον επικρίνουν για το γεγονός ότι έκανε λόγο για πιθανό λιντσάρισμα του κρατούμενου ως παιδοκτόνου, λέγοντας ότι είναι ανευθυνότητα να γνωρίζει κάποιος και να μη μιλάει και ότι ένας εγκληματολόγος πρέπει να προλαμβάνει δύσκολες καταστάσεις και να μην κουκουλώνει την πραγματικότητα.

«Αυτοί που με κατηγορούν για προτροπή σε λιντσάρισμα ζητούν τη γνώμη μου για το άσυλο και τις φυλακές... Στις εκατό μέρες που βρίσκομαι εδώ έχω στο πλευρό μου την κοινωνία, την επιστήμη, τη λογική και τον πρωθυπουργό. Απέναντί μου έχω τους φανατικούς και σε αυτούς αφιερώνω τα πεπραγμένα των εκατό ημερών» είπε.

Για το ίδιο θέμα, ο κ. Πανούσης έθεσε ερωτήματα, όπως για το τί κάνει η πολιτεία για τις φυλακές και αναφέρθηκε στους «επαγγελματίες υπερασπιστές δικαιωμάτων», λέγοντας ότι είναι πολύ καλά αυτά που κάνουν, αλλά δικαιώματα έχουν και οι άλλοι στη διαφωνία.

Καταλήγοντας και απαντώντας σε σχετική ερώτηση που αφορούσε δηλώσεις με αφορμή τις θέσεις που εξέφρασε, είπε ότι «τον τρελό του χωριού δεν μπορείς να τον εκλογικεύσεις, όταν, όμως, αυτά παίρνουν πολιτική διάσταση πρέπει να βρεθεί τρόπος να το λύσεις. Στη δημοκρατία ο τρόπος είναι γνωστός. Αυτά με κάποιον τρόπο πρέπει να λυθούν».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Μαΐου 2015, 15:38