«Έδωσα τα στοιχεία στην κυρία Kουτζαμάνη να τα αξιολογήσει. Ανέφερα ονόματα και πιστεύω ότι προκύπτουν ποινικές ευθύνες» δήλωσε ο Γιάννης Πανούσης εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο όπου πήγε προκειμένου να προσκομίσει στοιχεία μετά τα όσα υποστήριξε για τον τρόπο λειτουργίας της αστυνομίας και τις σχέσεις πολιτικών με μέλη οργανώσεων που στοχεύουν στη διατάραξη της ασφάλειας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O κ. Πανούσης παρέμεινε στο γραφείο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου περίπου 20 λεπτά.

Νωρίτερα, ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης έδωσε κατάθεση «εξπρές» στην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Ράϊκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περίπου μισή ώρα έμεινε στο γραφείο της κ. Ράϊκου, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο οποίος σε δηλώσει του ανέφερε μεταξύ άλλων:  «Επισκέφθηκα την εισαγγελέα διαφθοράς η οποία μου ζήτησε να προσθέσω στοιχεία σε έρευνα που διενεργεί για κυκλώματα που εκμεταλλεύονται μετανάστες σε λιμάνια και ενδεχομένως αστυνομία. Έδωσα στοιχεία που νομίζω ότι είναι διαφωτιστικό για αυτή πτυχή της υπόθεσης. Αναμένεται η τελική κρίση της Εισαγγελίας. Κατά τη γνώμη μου υπάρχει υπόγεια διασύνδεση με συγκεκριμένα πρόσωπα. Ακολούθησα τη γνώμη του πρωθυπουργού που πιστεύει ότι σε αυτά τα θέματα πρέπει να ακολουθούμε τη δικαστική οδό. Πρεπε να αποφευχθεί η συγκίνηση. Θεωρώ ότι οποιαδήποτε μετακίνηση ή κρίση των προσώπων αυτών αυτή τη περίοδο θα ήταν αντοχή. Υπάρχουν ονόματα είναι γνωστά τα στοιχεία τα γνωρίζουν».

Όσον αφορά στις καταγγελίες, το πρώην κυβερνητικό στέλεχος είχε αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Γιατί στην Αστυνομία υπάρχει και χρήμα. Πολύ χρήμα, και ήταν και αυτή η πλευρά. Δεν είναι μόνο η ιδεολογικο-πολιτική κάποιων εκεί πέρα. Οι μίζες είναι μίζες. Και αυτές δεν έχουν χρώμα, γιατί το χρήμα δεν έχει χρώμα, δυστυχώς. Εγώ είπα σε μια παρέα ότι χρωστάω δύο πράγματα στον Αλέξη Τσίπρα. Πρώτον, που με έβαλε (στην κυβέρνηση) και, δεύτερον, που δεν με έβαλε τη δεύτερη φορά στην κυβέρνηση, γιατί νομίζω ότι με προστατεύει. Δεν κάνω εγώ γι’ αυτά τα πράγματα. Να βλέπω να κλέβουν, να κάνουν, να αρπάζουν και να λέω “δεν πειράζει, είμαι υπουργός”».

Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Διαβάστε επίσης:

Εξηγήσεις ζητεί από τον Γ. Πανούση η εισαγγελέας Διαφθοράς

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης