Διέψευσε εκ νέου ο Γιάννης Πανούσης τις πληροφορίες περί ρήξης στις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Βούτση.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της εκδήλωσης για την υπογραφή προγραμματικής συμφωνίας για την ασφάλεια μεταξύ του υπουργείου και της Περιφέρειας Αττικής, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη επανέλαβε ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα παραίτησής του και πως εάν του ζητηθεί να ασκήσει μία πολιτική με την οποία διαφωνεί τότε θα συζητήσει το θέμα με τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, εξήγησε πως ήταν και δική του εισήγηση η μεταφορά του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη από το Υπουργείο Εσωτερικών στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Αναφερόμενος στο θέμα των καταλήψεων στα Πανεπιστήμια, ο Γιάννης Πανούσης τάχτηκε για άλλη μία φορά υπέρ της ήπιας αντιμετώπισης των φαινομένων, σημειώνοντας ότι «πρέπει κάθε φορά η κατάσταση να σταθμίζεται ανάλογα με τις συνθήκες».

Σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στις Σκουριές της Χαλκιδικής ο κ. Πανούσης είπε ότι «εκεί θα έχουμε νεκρούς, τα πράγματα έχουν αγριέψει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη, ο κ. Πανούσης αναρωτήθηκε αν επιτρέπεται ο ένοπλος αγώνας στη Δημοκρατία και υπογράμμισε πως υπάρχουν κάποιοι που ακόμα δε λένε τίποτα επ’ αυτού. «Δεν το έχουμε λύσει στην Ελλάδα αυτό το θέμα. Ο ένοπλος αγώνας δεν μπορεί να είναι ανεκτός στη Δημοκρατία» και πρόσθεσε: «Η ήπια διαχείριση είναι αποτελεσματική αλλά δεν μπορεί να είναι μόνιμη». 

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση


Πηγή φωτό: Εurokinissi.gr
Φωτογράφος: ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης