«Στον συμβιβασμό στον οποίο κατέληξαν η ελληνική κυβέρνηση και οι δανειστές θα πρέπει να συμπεριληφθούν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους και η επίτευξη βιώσιμων πρωτογενών πλεονασμάτων» τόνισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης σε άρθρο του που δημοσιεύεται στη γαλλική πλατφόρμα ενημέρωσης «Mediapart».

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρω-ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε: «Με το συνολικό αυτό “πακέτο” θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, θα ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης και την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ», επισημαίνοντας πως με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης «θα διαμορφωθεί ένας καθαρός “οδικός χάρτης”, ένας καθαρός δημοσιονομικός ορίζοντας που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να κινηθεί με αποφασιστικότητα για την οριστική έξοδο της χώρας από το καθεστώς επιτροπείας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το τελευταίο Eurogroup της Μάλτας, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως «οι παράλογες απαιτήσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών κ. Σόιμπλε έπεσαν στο κενό, έπειτα από την έντονη πίεση που ασκήθηκε από την ελληνική πλευρά μέσω της επικοινωνίας Μέρκελ-Τσίπρα και τη θετική στάση των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών, καθώς και της Αριστεράς και των Πρασίνων».

Επιπλέον, υποστήριξε ότι έχει έρθει η ώρα «το ΔΝΤ να συμφωνήσει με τη Γερμανία για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, όπως προβλέπεται στη συμφωνία του Ιουλίου 2015».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης