Παπαδημούλης: Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει ισχυρή εντολή στον Τσίπρα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016, 15:10
Παπαδημούλης: Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει ισχυρή εντολή στον Τσίπρα
«Ανασχηματισμός μετά το συνέδριο. Χρειάζεται μία κυβέρνηση με ακόμη μεγαλύτερη συνοχή, αποτελεσματικότητα και με συμμετοχή ικανών και έντιμων προσώπων, πέραν εκείνων που ανήκουν στα κόμματα τα οποία στηρίζουν την κυβέρνηση. Ανθρώπους που να είναι έτοιμοι να δουλέψουν για τις αναγκαίες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84.

«Προσωπικά, να πω ότι από το ευρωκοινοβούλιο, όπου ήδη βρίσκομαι, βοηθώ περισσότερο και την κυβέρνηση και τη χώρα» απάντησε σε σχετική ερώτηση.

Σε ό,τι αφορά στην απομείωση του ελληνικού χρέους, υπογράμμισε: «Έχουν αυξηθεί οι παίκτες, οι παράγοντες που θέλουν την αποσαφήνιση των μέτρων και τρόπων, με τους οποίους θα προχωρήσει η ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους πριν από το τέλος του 2016. Από τις 24 Μαΐου υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Eurogroup για το θέμα του ελληνικού χρέους. Έσπασε το ταμπού ότι είναι βιώσιμο και δεν χρειάζεται τίποτε. Στην απόφαση προβλέπονται βραχυπρόθεσμα μέτρα που θα εφαρμοστούν άμεσα, μεσοπρόθεσμα με εφαρμογή μετά το 2018 και μακροπρόθεσμα μέτρα, τα οποία θα εξεταστούν αργότερα».

Επίσης, ο κ. Παπαδημούλης εκτίμησε: «Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, που ήδη ετοιμάζονται, θα υιοθετηθούν πριν από το τέλος του 2016. Τα μεσοπρόθεσμα έχουν αρχίσει να συζητώνται παρασκηνιακά και εκτιμώ ότι η ελληνική απαίτηση, αλλά και του ΔΝΤ, να μεταφραστούν σε νούμερα για τη διευκόλυνση της απόφασης του Ταμείου σχετικά με τη συμμετοχή του στο τρίτο πρόγραμμα, έχει κερδίσει έδαφος, καθώς, πλην Σόιμπλε, όλες οι άλλες πλευρές, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, σπρώχνουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Και εξηγούμαι, η ελληνική κυβέρνηση, με τη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της ΤτΕ, το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και η Κομισιόν».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016, 16:17