Παπαγγελόπουλος: Η καταγραφή και δημοσιοποίηση της συνομιλίας Μιωνή-Παππά θεωρείται κατασκοπεία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020, 12:58
Παπαγγελόπουλος: Η καταγραφή και δημοσιοποίηση της συνομιλίας Μιωνή-Παππά θεωρείται κατασκοπεία

Το έγκλημα της κατασκοπείας, καθώς αποκαλύπτει κρατικά μυστικά, συνιστά η παράνομη καταγραφή και δημοσιοποίηση της συνομιλίας Παππά-Μιωνή, επισήμανε κατά τη σημερινή του τοποθέτηση στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την πιθανή εμπλοκή του στη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος πρότεινε να επισημανθεί ότι με την παράνομη καταγραφή και δημοσιοποίηση της επίμαχης συνομιλίας έχει τελεστεί το έγκλημα της κατασκοπείας, διότι δημοσιοποιήθηκαν παρανόμως κρατικά μυστικά με τρόπο που μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο στα συμφέροντα του κράτους.

Κατά τον κ. Παπαγγελόπουλο αυτό το κατάπτυστο και παράνομο USB έπρεπε να σταλεί απευθείας στον Εισαγγελέα πριν δημοσιοποιηθεί και μάλιστα από επιτροπή του Κοινοβουλίου. 

Τότε παρενέβη ο πρόεδρος της επιτροπής Γιάννης Μπούγας, ο οποίος, απευθυνόμενος στον πρώην κυβερνητικό αξιωματούχο, είπε: «Άρα είναι συνένοχος και ο Παππάς». 

Σε αυτό ο κ. Παπαγγελόπουλος απάντησε: «Κύριε πρόεδρε, ο διάλογος δεν είναι κατασκοπεία. Η παράνομη καταγραφή και η διάδοση που έγιναν από τον Μιωνή συνιστά την πράξη της κατασκοπείας. Καμία ευθύνη δεν έχει ο Παππάς».

Στη συνέχεια της κατάθεσής του, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε στην Ελένη Ράικου, για την οποία φέρεται να είπε: «Λίγο μετά την παραίτησή της, τον Απρίλιο του 2017, ήρθε στο γραφείο μου. Ουδέν παράπονο εξέφρασε, απλά μου είπε ότι θα αφιερωνόταν στα παιδιά της και θα πήγαινε σε αυτά».

Για τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο και την κατάθεση του εισαγγελέα Αθανασίου, που είχε δηλώσει στην Επιτροπή ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος τον είχε ρωτήσει «τι έχεις για Παπαχρήστο, δεν μπορείς να φτιάξεις κάτι;», ο πρώην αναπληρωτής υπουργός φέρεται να είπε: «Με τον κ. Παπαχρήστο είχα μια πολύ καλή σχέση. Κάποιος θα τον έβαλε τον Αθανασίου να τα πει αυτά. Αποκλείεται να τα σκέφτηκε μόνος του. Η αλήθεια, λοιπόν, είναι ότι ο Αθανασίου ήρθε και μου είπε κάτι για 2 εκατομμύρια. Εγώ του είπα "κάνε τη δουλειά σου". Σε σχέση με αυτό που κατέθεσε ότι είπα "δεν κοιτάς να φτιάξεις κάτι", ρωτώ, κυρίες και κύριοι, πώς μπορείς σε μια φορολογική υπόθεση να φτιάξεις κάτι; Τι είναι, υπόθεση κλοπής ή ληστείας; Να πει ένας μάρτυρας διαφορετικά πράγματα από αυτά που είδε; Στα φορολογικά, που υπάρχουν έγγραφα, παραστατικά, πώς να φτιάξεις κάτι;».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020, 13:14