«Εργαζόμαστε μακριά από το στρεβλό κλίμα για τις ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου. Θα ζητήσουμε ψήφο για την Ευρώπη με γνώμονα όχι ποιος θα πει την καλύτερη ατάκα αλλά το ποιος έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα και θέσεις για τον πολίτη στο νέο σκηνικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε, στη διακαναλική της συνέντευξη η πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα.

Η κυρία Παπακώστα σημείωσε ότι ενόψει των ευρωεκλογών κανείς δεν κουβεντιάζει για την κοινωνική ατζέντα, το μεταναστευτικό πρόβλημα και το τι μπορεί και πρέπει να κερδίσει η Ελλάδα από τους κοινοτικούς πόρους. Για το Ν.Ε.Ο, το κόμμα στο οποίο είναι πρόεδρος, η Κατερίνα Παπακώστα δήλωσε ότι έχει ολοκληρωμένη πρόταση, είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό και στόχος είναι να κάνει τη διαφορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Επιλέγω την ασφάλεια της ετυμηγορίας του λαού και όχι την ομπρέλα των μεγάλων κομμάτων» σημείωσε η κυρία Παπακώστα και συνέχισε λέγοντας: «Δεν με αφορά η κρίση αυτών που μετρούν τα ποσοστά τους. Τα ποσοστά δεν αλλάζουν την καθημερινότητα και τη ζωή των πολιτών».

Περιγράφοντας τη φυσιογνωμία του Ν.Ε.Ο η κυρία Παπακώστα είπε ότι «κτίστηκε και θα συνεχίσει να υπάρχει στα πολιτικά πράγματα για να φέρει κάτι νέο» και διευκρίνισε ότι το κόμμα στο οποίο ηγείται έχει να κάνει με το νέο ύφος και ήθος και στέκεται κριτικά στον παρακμιακό και διχαστικό λόγο. Επίσης, δήλωσε:« Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος αλλά η ουσία της πολιτικής. Έχω επιλέξει να είμαι απέναντι στο παλιό. Εμείς κατεβαίνουμε στην πολιτική χωρίς δίχτυ ασφαλείας».

Η κυρία Παπακώστα άσκησε σκληρή κριτική στον κ. Βέμπερ και ερωτηθείσα σε ποια ευρωομάδα θα ενταχθεί το κόμμα της εάν εισέλθει στην ευρωβουλή δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν θα ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ). Εξηγώντας την απόφασή της αυτή είπε: «Δεν θα ενταχθώ στο ΕΛΚ εάν κεντρικό πρόσωπο είναι ο κ. Βέμπερ. Δεν θα έπρεπε και η ΝΔ να το δεχτεί πρώτον γιατί ο κ. Βέμπερ έχει κάνει στο παρελθόν ανεπίτρεπτες δηλώσεις για την Ελλάδα, δεύτερον γιατί αποφάσισε να κάνει μονομερώς δηλώσεις για την εξωτερική πολιτική της χώρας μας και τρίτον γιατί είναι αντικοινωνιστής». Αναφορικά με την ομάδα στην οποία θα ενταχθεί η κυρία Παπακώστα είπε ότι θα το αποφασίσουν συλλογικά στο Ν.Ε.Ο και όρισε ότι θα ενταχθεί σε ομάδα που θα περιέχει Χριστιανοδημοκρατικά κόμματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την ιδιότητά της ως υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη η κυρία Παπακώστα ερωτηθείσα για την ασφάλεια δήλωσε: «Οι πολίτες ξέρουν ότι τους σέβομαι. Κάποιοι προκειμένου να εξυπηρετήσουν το μείζον για αυτούς, που είναι οι ψήφοι, ισοπεδώνουν τα πάντα και τον πολιτικό διάλογο στο δόγμα “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”. Αυτά γυρίζουν μπούμερανγκ». Επιπλέον, δήλωσε κατηγορηματικά ότι σήμερα γίνεται πολύ και αποτελεσματική δουλειά για την ασφάλεια με τη μεγάλη συμβολή της αστυνομίας.

Επίσης, η κυρία Παπακώστα στη διακαναλική της συνέντευξη υπογράμμισε ότι η ίδια και το Ν.Ε.Ο δεν έχουν σκελετούς στην ντουλάπα αλλά έχουν μετωπική σύγκρουση με τη διαφθορά που έπληξε και την Ελλάδα και την Ευρώπη, ενώ αναφερόμενη στη διαγραφή της από τη ΝΔ δήλωσε:« Η καρδιά μου χτυπά στη ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Η διαγραφή από τη ΝΔ με οδήγησε σήμερα εδώ. Η διαγραφή μου έχει να κάνει ότι ύψωσα το ανάστημά μου και εξέφρασα, όπως έκανα πάντα, τις απόψεις μου».

Τέλος, η κυρία Παπακώστα κλείνοντας τη διακαναλικής της συνέντευξη είπε: «Στην πολιτική μου πορεία δεν απασχόλησα ποτέ με ζητήματα ηθικής τάξης ή διαφθοράς. Δεν έβαλα το χέρι στο μέλι. Εργαζόμουν και εργάζομαι μόνο για τον πολίτη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης