Οργή έχει προκαλέσει στους κύκλους της ΕΛ.ΑΣ η νέα επίθεση κατά αστυνομικών από αντιεξουσιαστές στο Εφετείο που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών.

Το κλίμα στην ΕΛ.ΑΣ., έγινε ακόμη πιο βαρύ μετά τις καταγγελίες ενός εκ των τραυματισμένων αστυνομικών που φέρεται να είπε ότι ο επικεφαλής αστυνόμευσης συνέστησε να μην γίνουν συλλήψεις για να μην «οξυνθούν» περαιτέρω τα πνεύματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα μιλώντας στο Open υποστήριξε ότι δεν υπάρχει εντολή να μην γίνονται συλλήψεις. «Δεν ξέρω γιατί δεν έγιναν συλλήψεις», είπε.

Παράλληλα, η κυρία Παπακώστα κάλεσε τους αστυνομικούς «να εντείνουν την αυτοπροστασία τους, να προσέξουν τον εαυτό τους», διαμηνύοντας παράλληλα ότι «θα εφαρμόσουμε το δόγμα της μηδενικής ανοχής».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή μέλη του Ρουβίκωνα έκαναν εξακρίβωση ταυτοτήτων σε δύο αστυνομικούς, στου Ζωγράφου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής σχηματίζει ποινική δικογραφία για τα σημερινά περιστατικά κατά τη διάρκεια εκδίκασης υπόθεσης στο Πρωτοδικείο Αθηνών, που είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών αστυνομικών.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ διενεργείται αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπαιτίων δραστών και τα πραγματικά περιστατικά και οι συνθήκες που έλαβαν χώρα ερευνώνται και σε υπηρεσιακό επίπεδο.

Από την πλευρά του, ο γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Σ. Μαυροειδάκος, δήλωσε στην τηλεόραση του Alpha ότι δεν δόθηκε καμία εντολή για συλλήψεις αντιεξουσιαστών. Ζήτησε μάλιστα να αρθεί το απόρρητο των κλήσεων του επικεφαλής αστυνομικού, ο οποίος μιλούσε στο κινητό του, εμφανιζόμενος βέβαιος ότι πήρε εντολές άνωθεν να μην υπάρξουν συλλήψεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης