Την άποψη ότι η σημερινή Βουλή πρέπει να προχωρήσει στη Συνταγματική Αναθεώρηση, ώστε να μπορέσει η χώρα, μετά την έξοδό της από τα μνημόνια, να διαμορφώσει ένα εθνικό σχέδιο δράσης, στο οποίο θα συμφωνήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί εξέφρασε η βουλευτής Β’ Αθηνών Κατερίνα Παπακώστα μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3, όπως μεταδίδεται από την ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού της ΕΡΤ.

«Εδώ δεν χρειάζονται προσχήματα ή τερτίπια» ανέφερε, χαρακτήρισε «εκ του πονηρού» και «ιδιοτελή πολιτικά» την προσπάθεια του Ευάγγελου Βενιζέλου να αποτρέψει ή να αναβάλει σε ύστερο χρόνο τη Συνταγματική Αναθεώρηση και κάλεσε τη ΝΔ να τη στηρίξει, να κάνει προτάσεις και να μην κρυφτεί πίσω από προσχηματικές δικαιολογίες, όπως επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της αλλαγής της δομής του πολιτεύματος επικαλούμενη, ως υπόδειγμα, τον τρόπο που κυβερνάται η Κύπρος. Έκανε λόγο για άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό και απομάκρυνση από το πρωθυπουργικό μοντέλο «με τις παθογένειες και τις αρρυθμίες του».

Αναφερόμενη στις δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη περί ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους, εξήγησε ότι τα συγκεκριμένα ζητήματα τα χειρίζεται η διπλωματία και απαιτείται προσοχή από όλους όσοι αναφέρονται σε αυτά ώστε να μη γίνει ζημιά. Μάλιστα, επεσήμανε πως, όπως ο Ερντογάν προσπαθεί να χαϊδέψει τα αυτιά των ακροδεξιών τις ψήφους των οποίων χρειάζεται, έτσι και στην Ελλάδα κάποιοι προσπαθούν να διασφαλίσουν την ατομική τους πολιτική επιβίωση.

Ερωτηθείσα για την κοινωνική ασφάλιση υποστήριξε πως πρέπει να είναι κάτω από την εγγύηση του κράτους, ενώ κληθείσα να σχολιάσει τις προθέσεις του υπουργείου Εργασίας να μπει τάξη στο ζήτημα της αδήλωτης εργασίας, υπογράμμισε πως η πολιτεία πρέπει να είναι άτεγκτη απέναντι στους εργοδότες που παρανομούν και επανέλαβε τη θέση της για αξιοπρεπή αμοιβή των εργαζομένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης