Το μήνυμα πως «το έτος που ανατέλλει, το 2019, αποτελεί ένα έτος-ορόσημο στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας» στέλνει λίγο πριν εκπνεύσει το 2018, η πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής και υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα.

Για πρώτη φορά έπειτα από δέκα χρόνια περιπλάνησης στην Οδύσσεια της κρίσης, επισημαίνει η κ. Παπακώστα «η ελπίδα επιστρέφει στις καρδιές όλων μας και η Ιθάκη είναι πλέον δίπλα μας» και σημειώνει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ωστόσο, όπως και ο μυθικός βασιλιάς Οδυσσέας, έτσι κι εμείς βλέπουμε το 2019 και με τη μορφή των προκλήσεων που φέρνει. Στην περίπτωσή μας δεν είναι οι μνηστήρες, ούτε καν τα μνημόνια. Είναι ο ρόλος που η χώρα μας καλείται να διαδραματίσει στην περιοχή μας.

Σε αυτό το ερώτημα, πώς δηλαδή η Ελλάδα θα διατηρήσει τον ρόλο της ηγέτιδας δύναμης των Βαλκανίων και με ποιον τρόπο θα συνεχίσει να καθίσταται πόλος φιλίας και οικονομικής ανάπτυξης, καλούμαστε να απαντήσουμε. Και είναι απαραίτητο να απαντήσουμε με ομόνοια και εθνική σύμπνοια και συνεννόηση. Όπως και ο Όμηρος μας δίδαξε, “θαρσαλέος γάρ ανήρ εν πάσιν αμείνων έργοισι τελέθει” – κι ο καθένας από εμάς οφείλει να είναι αυτός ο θαρραλέος άνθρωπος.

Το 2019, το Ν.Ε.Ο. θα επιδιώξει να διαδραματίσει αποφασιστικό ρόλο στη διαμόρφωση της νέας εποχής της Ελλάδας, βασιζόμενο στη δύναμη των πολιτικών προτάσεών του και συμμετέχοντας σε κάθε θεσμική διαδικασία, όπως για παράδειγμα στην αναθεώρηση του συντάγματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εποχές άλλαξαν κι εμείς σας καλούμε να αποτελέσετε μέρος της αλλαγής, πυκνώνοντας τις τάξεις του Ν.Ε.Ο. Ευχόμαστε σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες να έχουν μια ευτυχισμένη και δημιουργική χρονιά!».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης