«Επιστροφή στον κρατισμό και την ανασφάλεια ή συνέχεια σε μια εποχή σταθερότητας, μεταρρυθμίσεων και βιώσιμης ανάπτυξης» ήταν το δίλημμα που έθεσε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος αναφερόμενος στην προεδρική εκλογή.

Μιλώντας σε εκδήλωση της ΝΔ στα Τρίκαλα για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της, ο γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος ανέφερε ότι έχουμε χρέος να μην ξαναγυρίσουμε στην Ελλάδα του κρατισμού. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μας κόστισε πανάκριβα και έχουμε υποχρέωση να παλέψουμε για να την κρατήσουμε μακριά. Να κρατήσουμε μακριά από το μέλλον της χώρας τους νοσταλγούς μιας εποχής που χρεοκόπησε και έστειλε στους πολίτες το λογαριασμό» είπε συγκεκριμένα και έθεσε το συγκεκριμένο δίλημμα ανάμεσα στον κρατισμό και σε μια εποχή σταθερότητας και ανάπτυξης.

Παράλληλα, απευθυνόμενος στα μέλη του κοινοβουλίου, επισήμανε πως το μέλλον της χώρας είναι στα χέρια τους. 

«Οι βουλευτές όλων των κομμάτων πρέπει να αναλάβουν και αυτοί τις ευθύνες τους. Να αναμετρηθούν με τη συνείδηση τους και να καταλάβουν πως δεν πρέπει να αποφασίσουν αψήφιστα στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Να καταλάβουν, πως εκτός από την 29η Δεκεμβρίου, υπάρχει και η 30η, όπου η χώρα θα κληθεί να ζήσει με τις συνέπειες της απόφασης τους. Να καταλάβουν πως το μέλλον της Ελλάδας είναι στα δικά τους χέρια» τόνισε.

Επιπλέον, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο σχέδιο 4 σημείων της κυβέρνησης απέναντι στη βουλιμία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, του ΣΥΡΙΖΑ για εξουσία. Πιο συγκεκριμένα είπε:

«Σε λίγες ημέρες μπαίνουμε στο 2015 και για το 2016 είναι προγραμματισμένες συνταγματικά οι εθνικές εκλογές, μιας και ολοκληρώνεται η τετραετία. 

«Τόση βουλιμία για την καρέκλα πια; Τόση υπονόμευση της θέσης της χώρας, για να επισπεύσουν τις εκλογές 1 χρόνο νωρίτερα; Αυτό είναι εξωφρενικό και εθνικά επικίνδυνο. Καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του για ό,τι ακολουθήσει. Απέναντι σε όλο αυτό, η κυβέρνηση πρότεινε ένα συγκεκριμένο, ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο σχέδιο με τέσσερα σημεία για το επόμενο δίμηνο. Έδωσε ένα ξεκάθαρο στίγμα, και καθένας τώρα πρέπει να επιλέξει», κατέληξε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης