Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ μπορεί να έχασε τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία και μετά την αποτυχία της να χώρισε με το σύζυγό της και να εκπαραθυρώθηκε από τα ηγετικά κλιμάκια του Σοσιαλιστικού Κόμματος Γαλλίας, ωστόσο κατά τη σύντομη παρουσία της στην Ελλάδα, ίσως οδηγήσει σε μια επανένωση.

Λίγο πριν από την ομιλία της στο Μέγαρο Μουσικής για το μέλλον της ευρωπαϊκής Αριστεράς, συναντήθηκαν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Κώστας Σημίτης, για πρώτη φορά μετά την αποπομπή του πρώην πρωθυπουργού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Δεν έδειξαν να ξαφνιάζονται όμως… Πλησίασαν ο ένας τον άλλο και έδωσαν χαμογελαστοί τα χέρια, δείχνοντας με τη χειραψία αυτή ότι αναθερμαίνονται οι σχέσεις τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλωστε το πρώτο βήμα έκανε από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όταν είχε πει πως ο πρώην πρωθυπουργός αγωνίζεται για την πτώση της κυβέρνησης και ανταποκρίθηκε δυο μέρες αργότερα από τη Λάρισα ο κ. Σημίτης, απονέμοντας εύσημα στις θέσεις του Γ. Παπανδρέου.
 
Πάντως οι δυο τους δεν έμειναν στην χειραψία, καθώς στη συνέχεια παρακάθισαν μαζί στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν της ισχυρής κυρίας της γαλλικής Αριστεράς, ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής, Χρ. Λαμπράκης.

Γ.Παπανδρέου- Σ. Ρουαγιάλ: Χρειάζονται νέοι κανόνες λειτουργίας της αγοράς

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε με τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στη διεθνή οικονομική κρίση, λέγοντας ότι οι σοσιαλιστές έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο, ώστε να υπάρξουν νέες πολιτικές και κανόνες λειτουργίας της αγοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν θα δεχθούμε εμείς οι σοσιαλιστές, αυτή η κρίση, να φορτωθεί στη μεσαία τάξη και στους λιγότερο ευνοημένους. Γιʼ αυτό, θα παλέψουμε και θα πάρουμε πρωτοβουλίες και είναι σίγουρο ότι, θα έχουμε στενή συνεργασία και με τη Σεγκολέν και με τους σοσιαλιστές της Ευρώπης για τους στόχους αυτούς».

Απαντώντας η κ. Ρουαγιάλ, μεταξύ άλλων δήλωσε ότι οι αξίες της Αριστεράς επιστρατεύονται για να δώσουν μια λύση σε αυτή την κρίση. «Αναφέρομαι συγκεκριμένα στην ανάγκη ύπαρξης κανόνων, δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, στη στόχευση η πολιτική να προηγηθεί της οικονομικής λογικής, στην ανάγκη μιας πιο δίκαιης κατανομής του πλούτου και, κυρίως, σε ένα χρηματοοικονομικό σύστημα, που να βρίσκεται στην υπηρεσία της οικονομίας και, σε μία οικονομία, που να βρίσκεται στην υπηρεσία της ανθρώπινης ανάπτυξης», δήλωσε η κ. Ρουαγιάλ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης