Ικανοποιητική χαρακτήρισε την απόφαση των ηγετών της Ευρωζώνης για στήριξη της Ελλάδας, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

«Οι κόποι και οι θυσίες του Ελληνικού λαού, πιάνουν τόπο. Η πολιτική της υπευθυνότητας δικαιώνεται. Η Ελλάδα απέδειξε την ισχυρή της θέληση και τη δυνατότητα έγκαιρης αντίδρασής της στην κρίση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, μετά το πέρας της συνεδρίασης των ηγετών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ελλάδα του ευρώ είναι ασφαλής. Και η Ευρώπη, έκανε επίσης ένα μεγάλο βήμα. Σήμερα, δεν πήραμε μόνο αποφάσεις για την Ελλάδα. Η Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Ένωση βρέθηκε μπροστά σε μια τεράστια πρόκληση και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων» είπε ο έλληνας πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «με αποφασιστικότητα οι Ευρωπαίοι ηγέτες προστατεύουμε την Ένωσή μας, προστατεύουμε το κοινό μας νόμισμα. Η Ευρώπη, και μαζί η Ελλάδα, βγαίνουν πιο ισχυρές μέσα από αυτή την κρίση».

«Ως κυβέρνηση, κινηθήκαμε με σύνεση, με προσοχή και με αποφασιστικότητα. Κάναμε και κάνουμε έναν αγώνα δρόμου, μαζί με τον ελληνικό λαό. Μαζί πείσαμε Ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους, ότι έχουν να κάνουν πλέον με μια Ελλάδα αξιόπιστη, με σχέδιο και με στρατηγική για την πορεία της» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

«Σήμερα, φτάσαμε σε μια απόφαση πολύ ικανοποιητική. Θεσπίζει ένα ευρωπαϊκό μηχανισμό, με μειοψηφική συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που εγγυάται την προστασία της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην Ευρωζώνη» τόνισε ο κ. Παπανδρέου προσθέτοντας ότι «πολύ σημαντική, επίσης, είναι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, να παρατείνει το ευνοϊκό καθεστώς που διέπει τα ενέχυρα, που δέχεται η ίδια από τις ελληνικές Τράπεζες – και αυτό στηρίζει και διευκολύνει την προσπάθεια που εμείς κάνουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης