Παπανδρέου: Μόνη λύση η πράσινη ανάπτυξη

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010, 15:53
Παπανδρέου: Μόνη λύση η πράσινη ανάπτυξη

Τη διαπίστωση, ότι τα ελληνικά νοικοκυριά έχουν τη μεγαλύτερη ενεργειακή κατανάλωση στην Ευρώπη, έκανε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε εκδήλωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής.

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι το ενεργειακό κόστος είναι μεγαλύτερο για τα χαμηλά εισοδήματα, καθώς μόνο το 8 % των φτωχών νοικοκυριών ζει σε κτήρια με μόνωση έναντι 64 % στα υψηλότερα εισοδήματα. Τα φτωχά νοικοκυριά πληρώνουν 127 % παραπάνω για θέρμανση σε σχέση με τα υψηλότερα εισοδήματα.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, το πρόγραμμα «Χτίζοντας το μέλλον» είναι το μεγαλύτερο και το πιο φιλόδοξο πρόγραμμα επέμβασης στα κτήρια σε ολόκληρη την Ευρώπη, με δυνατότητα συμμετοχής όλων των πολιτών και με στόχο να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής, να μειωθεί το κόστος διαβίωσης, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Στην εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος «Χτίζοντας το μέλλον» για τα βιώσιμα κτήρια και την πράσινη ανάπτυξη συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων της κτηματαγοράς, το ΤΕΕ και η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, τους οποίους ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους στην προσπάθεια.

Σημείωσε, δε, ότι ο κατασκευαστικός τομέας είναι υπεύθυνος για το 50 % των επενδύσεων στη χώρα.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010, 15:53