Σαφέστατες αιχμές κατά του «συστήματος» το οποίο, όπως είπε, θεωρεί ότι αναδεικνύει πρωθυπουργούς, κατά το ήδη ειπωμένο «δεν χρωστάω σε κανένα», άφησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, προφανώς απευθυνόμενος σε εκείνους που δεν επιθυμούν την εκλογή του στη θέση του πρωθυπουργού, στην πρωθυπουργία «θα με αναδείξει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού» και μάλιστα «σε πείσμα του συστήματος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν με ενδιαφέρει να καταλάβω άλλο ένα αξίωμα. Θέλω να αλλάξω τα πράγματα στη χώρα μας. Θέλω να απαλλαγεί η χώρα μου από χρόνιες παθογένειες αδιαφάνειας, υπόγειων επιρροών, πελατειακής λειτουργίας, αναξιοκρατίας, κομματισμού» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που επισημαίνει επίσης για τον κίνδυνο της αποχής «ότι κάποιοι την ενισχύουν».

Κατά τον κ. Παπανδρέου, η νίκη του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές θα αποτελέσει μείζονα ανατροπή του συσχετισμού των πολιτικών δυνάμεων και του πολιτικού σκηνικού, η οποία θα επιταχύνει τις πολιτικές εξελίξεις.

Όσον αφορά τις εθνικές εκλογές, ο κ. Παπανδρέου σημειώνει ότι δεν μπορούν να καθυστερήσουν για πολύ «είτε το θέλει ο κ. Καραμανλής είτε όχι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εμμέσως πλην σαφώς, θέτει όριο την Προεδρική εκλογή, τονίζοντας ότι η επανεκλογή του κ. Παπούλια θα ήταν καλύτερο να γίνει από μια Βουλή «με νωπή λαϊκή εντολή».

Την άποψη αυτή επανέλαβε και στην τηλεοπτική του συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνέντευξή του έκανε λόγο για πλήρη αποτυχία της ΝΔ στη διακυβέρνηση, η οποία είναι επιζήμια για τη χώρα, αναφέροντας ότι «ο λογαριασμός της θητείας του κ. Καραμανλή είναι ιδιαίτερα οδυνηρός για την Ελλάδα και τους Έλληνες».

Ως εκ τούτου, θεωρεί ότι οι ευρωεκλογές «καθίστανται υποχρεωτικά δημοψήφισμα», για την απόρριψη αυτής της πορείας της χώρας.

Απαντώντας στα περί «λαϊκισμού και ανευθυνότητας» που του καταλογίζει η κυβέρνηση, ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι ανευθυνότητα είναι να μη τηρείς τις υποσχέσεις σου και χαρακτήρισε υποκριτική σημαία το «σεμνά και ταπεινά» του κ. Καραμανλή.

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα που θα πάρει ο ίδιος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικονομίας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι «στην οικονομία και στην πολιτική υπάρχουν πάντα επιλογές» και ότι ο ίδιος θα συγκρουστεί για τις επιλογές του, ενώ χαρακτήρισε «επώδυνα», για τους ευνοούμενους της κυβέρνησης, τα μέτρα που θα λάβει.

Σε ερώτηση, τί εννοεί με τη φράση «δεν χρωστάω σε κανένα», ο κ. Παπανδρέου εξηγεί πως αυτό σημαίνει ότι θέτει το δημόσιο συμφέρον υπεράνω όλων, και τονίζει ότι ο ίδιος μπορεί να το κάνει διότι δεν εξαρτάται από κανέναν, καταλογίζοντας στον κ. Καραμανλή ότι «συμπεριφέρεται ως όμηρος συμφερόντων και ανομιών».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης