Παπαρήγα: Δεν έχω χρήματα να πληρώσω την εφορία

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013, 16:40
Παπαρήγα: Δεν έχω χρήματα να πληρώσω την εφορία
«Τα κριτήρια είναι καθαρά ταξικά και επικαλύπτονται με πολιτικά επιχειρήματα. Είναι κριτήρια διαβίωσης των Ελλήνων πολιτών πριν 50 χρόνια» επισήμανε η επικεφαλής της Κ.Ο. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας επί του νομοσχεδίου για την αναστολή των πλειστηριασμών και την προστασία των δανειοληπτών.

Η κα Παπαρήγα δήλωσε ότι το ΚΚΕ δεν έχει καμία εμπιστοσύνη σε αυτό που λέγεται «εύλογες δαπάνες διαβίωσης» και απευθυνόμενη στην κυβερνητική πτέρυγα διερωτήθηκε: «λέτε ότι μια οικογένεια με 35.000 εισόδημα το χρόνο μπορεί να δίνει 485 ευρώ όταν έχει τόσους φόρους, τόσα χαράτσια, αλλά δεν έχει συμβόλαιο με την απασχόληση; Πώς θα κρίνετε κάποιον που δουλεύει τρεις μήνες το χρόνο ή παίρνει 385 ευρώ, ποιες θα είναι οι εύλογες δαπάνες;».

Όπως πρόσθεσε μάλιστα: «Το 2014 δεν μπορεί να μας φορολογείτε με βάση τα μεικτά εισοδήματα, που είχαμε πριν κοπούν οι συντάξεις. Εγώ δεν μπορώ να πληρώσω την εφορία. Δεν μπορεί να με φορολογείς με δύο συντάξεις, από τις οποίες πραγματικά παίρνω τώρα το 50%. Φέρνω το παράδειγμά μου για να μη μου πείτε ότι λέω ψέματα. Δεν αναγνωρίζουμε ούτε εμείς οι ίδιοι τα έσοδά μας, τα πραγματικά από τα πόθεν έσχες, και θα μου πείτε ότι θα βάλετε εύλογες δαπάνες διαβίωσης; Δεν δέχομαι να μου καθορίσετε τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης». 

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013, 16:52