Με συγκάτοικους στην ίδια πολυκατοικία, που τσακώνονται ποιος θα αναλάβει διαχειριστής παρομοίασε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ η βουλευτής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σημειώνοντας με αυτόν τον τρόπο την απουσία στρατηγικών διαφορών των δύο κομμάτων. Μιλώντας επί του προϋπολογισμού είπε ότι τα δύο κόμματα τσακώνονται για το ποιος θα έρθει στη διακυβέρνηση ή ποιος θα υλοποιήσει καλύτερα το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά δεν τσακώνοντια “για τον ρόλο που έχει ανατεθεί στην Ελλάδα, να είναι ο δερβίσης των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ στην περιοχή” με στόχο τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και την Ουκρανία.

Όπως είπε, το ΚΚΕ ξεκινά από διαφορετική αφετηρία. Το ΚΚΕ τονίζει ότι είναι ασυμφιλίωτη η αντίθεση ανάμεσα σε καπιταλιστές και εργατική τάξη και κατώτερα λαϊκά στρώματα και διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς, ταυτόχρονα με κατάργηση της φοροκλοπής, κατάργηση των έμμεσων φόρων με μετακύλιση των βαρών στο μεγάλο κεφάλαιο, σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα που μπορεί να δίνουν κάτι στον λαό και να του το παίρνουν από την άλλη τσέπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εργαζόμενος λαός, τόνισε, μπορεί να αποσπάσει παραχωρήσεις, αλλά πρέπει να ξεφύγει από τη λογική σωτήρων και «Μεσσίων», να συνειδητοποιήσει τη δύναμή του, να μην περιορίζετε στη μάχη ενάντια μιας κυβέρνησης, αλλά ενάντια στην κυρίαρχη τάξη.

Το ΚΚΕ, σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα, καλεί και παλεύει για ένα πανελλαδικό κίνημα της εργατικής τάξης που μπορεί να φοβίσει τους καπιταλιστές και να τους αναγκάσει σε παραχωρήσεις που θα αποτελούν σημείο εκκίνησης για την ακόμα μεγαλύτερη αντεπίθεση.

Τέλος, τόνισε ότι η πανδημία ξεσκέπασε παγκόσμια το καπιταλιστικό σύστημα και η αναγκαιότητα του σοσιαλισμού σήμερα προβάλλει από παντού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης