Παπαρήγα: Nέοι ταξικοί φραγμοί με το νομοσχέδιο για τη σύνδεση της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων με την αξιολόγηση

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020, 21:36
Παπαρήγα: Nέοι ταξικοί φραγμοί με το νομοσχέδιο για τη σύνδεση της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων με την αξιολόγηση

Ριζικά αντίθετη στην ισοτιμία των πτυχίων ξένων κολεγίων με τα πτυχία αποφοίτων από σχολές που στελεχώνουν την εκπαίδευση, δήλωσε η πρώην γενική γραμματέας και βουλευτής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας που συνδέει τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων με την αξιολόγηση.

Η κ. Παπαρήγα, έκανε λόγο «για ένα νομοσχέδιο που έχει ταξικό χαρακτήρα και στο οποίο περιλαμβάνονται οι πιο επιθετικές πολιτικές σχετικά με την αξιολόγηση οι οποίες διακοσμούνται με λογικοφανείς φράσεις».

Η πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ, μίλησε ακόμα για συνειδητή ιδεολογική επιλογή της ΝΔ, που είναι όπως είπε, «ένα βαθύ μαχαίρωμα στο διαχρονικά πολυτραυματισμένο εκπαιδευτικό σύστημα».

«Στόχος διαχρονικά είναι να δεθεί η παιδεία και οι επιστήμονες πιο σφιχτά με τους νόμους της αγοράς και τους επιχειρηματικούς ομίλους», τόνισε η κ. Παπαρήγα.

Υποστήριξε ακόμα ότι η αξιολόγηση καθυστέρησε και δεν προχώρησε νωρίτερα λόγω των μεγάλων αντιστάσεων της εκπαιδευτικής κοινότητας και των καθηγητών.

«Ο νέος νόμος είναι πιο ανοιχτά συνδεδεμένος με την υποχρηματοδότηση», επεσήμανε η κ. Παπαρήγα ενώ υποστήριξε ότι «μπαίνουν καινούργιοι ταξικοί φραγμοί στην εκπαίδευση».

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020, 21:36