«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε το πιο καλό παιδί της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, της στρατηγικής των ΗΠΑ. Και πάντα το πιο καλό παράδειγμα είναι εκείνος που εγκατέλειψε ένα μετερίζι» ανέφερε, μιλώντας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, η βουλευτής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και πρόσθεσε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στήνουν σκηνικό πόλωσης για να συγκαλύψουν την κοινή γραμμή πλεύσης τους.

«To τελευταίο διάστημα, κάθε μέρα σχεδόν, ξορκίζεται η διχαστική πόλωση που επικρατεί μέσα στη Βουλή και μάλιστα σήμερα άκουσα αρκετούς που συνέδεαν το κλίμα οξυμένης πόλωσης με την αποτρόπαια και καταδικαστέα επίθεση εναντίον του ΣΚΑΪ. Η μεγάλη πλειοψηφία αυτών που υποστηρίζουν τη φράση “καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται” είναι ψεύτες και υποκριτές. Διότι την ίδια ώρα αναγνωρίζουν την κρατική βία και καταστολή, την εργοδοτική βία, για την οποία δεν κάνουν καμία συζήτηση, αναγνωρίζουν την ιμπεριαλιστική βία για τους αγωγούς των πετρελαίων όπου θα περάσουν τις πολεμικές επιχειρήσεις, τις στρατιωτικές ασκήσεις ως προετοιμασία στρατιωτικών επιχειρήσεων. Αυτά όλα θεωρούνται νόμιμη βία. Αλλά στον λαό, στο λαϊκό κίνημα, δεν αναγνωρίζουν να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του, ανάλογα κάθε φορά και σε κάθε φάση, με τα μέσα, με τον τρόπο, με τις μορφές που θα επιλέξει. Με αυτήν την έννοια λέμε ότι είναι υποκρισία» σημείωσε η κ. Παπαρήγα και συμπλήρωσε: «Τα συμφέροντα του λαού, σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να τα υπηρετήσουν διάφορες ομάδες, οι οποίες θα χρησιμοποιήσουν κάποιους φερετζέδες αντιεξουσιαστή, ούτε διάφορες ομάδες, οι οποίες στήνουν προβοκάτσιες για να εκτίθεται το λαϊκό κίνημα και να ανοίγεται ο δρόμος για τη μεγαλύτερη βία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ιστορία έχει δείξει ότι η βία, πριν από όλα, στράφηκε κατά του εργατικού κινήματος και του ρόλου του ΚΚΕ, όχι μόνο όταν το κίνημα ήταν ανερχόμενο αλλά χρησιμοποιήθηκε αυτή η βία και όταν το κίνημα είχε κάνει προσωρινή υποχώρηση. Και όσοι μιλάνε κατά της βίας, κύριο στόχο έχουν εκείνο το κίνημα που μπορεί να αμφισβητήσει το σύστημα, όχι την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή την κυβέρνηση της ΝΔ» επέμεινε η βουλευτής του ΚΚΕ και κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ότι σήμερα προσπαθούν να κρύψουν την κοινή γραμμή πλεύσης.

«Η αντιπαράθεση είναι ψευδεπίγραφη, όχι γιατί δεν υπάρχουν επιμέρους διαφορές, αλλά γιατί αυτές οι επιμέρους διαφορές πάνε να συγκαλύψουν τη γενική γραμμή πλεύσης» τόνισε και σχολίασε: «Μέχρι το 2015 πρακτικά ήταν μάλιστα επιβεβαιωμένη η κοινή γραμμή πλεύσης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και δεν είναι τυχαίο ότι την κρίσιμη ώρα που φαινόταν ότι υπάρχει μια κυβερνητική αστάθεια του συστήματος, κάνανε κυβέρνηση. Τη μια με τον Καρατζαφέρη, με τον Κουβέλη την άλλη, κάτι που αν το έλεγε κανείς πριν από μερικά χρόνια, θα τον έλεγαν ή δογματικό κομουνιστή ή ότι δεν ξέρει τι λέει. Από το 2015 -και ιδιαίτερα μετά το θέατρο του πρώτου εξαμήνου, του αντιστασιακού- μέχρι σήμερα επιβεβαιώθηκε ότι όλη η αντιπαράθεση είναι πάνω στην κοινή γραμμή πλεύσης και αυτή η αντιπαράθεση δεν μπορούσε παρά να πάρει έναν ακραία οξυμένο χαρακτήρα».

Η κ. Παπαρήγα απευθύνθηκε και στα δύο κόμματα λέγοντας: «Έχετε επιλέξει ορισμένα θέματα, τα οποία, ιδιαίτερα η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, τα εμφανίζετε ως κόκκινες γραμμές για να συγκαλύψετε την κοινή γραμμή πλεύσης και για να βάλετε τον λαό διαιτητή ανάμεσά σας, είτε για την παραμονή είτε για την εναλλαγή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, σχολίασε τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι η μη μείωση των συντάξεων είναι στο πλαίσιο συναλλαγής. «Η ΝΔ λέει οι Πρέσπες έγιναν γιατί έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ τη συμφωνία για να πάρει τις συντάξεις. Εμείς δεν κατηγορούμε για κάτι τέτοιο τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά υπάρχει κάτι πολύ σοβαρότερο. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε το πιο καλό παιδί της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, της στρατηγικής των ΗΠΑ. Και πάντα το πιο καλό παράδειγμα είναι εκείνος που εγκατέλειψε ένα μετερίζι» επισήμανε η βουλευτής του ΚΚΕ και πρόσθεσε: «Κοντεύετε ο ένας να μπείτε στην κρεβατοκάμαρα του άλλου για να βρείτε σκάνδαλα. Στο φιλικό περιβάλλον, στο κοινωνικό περιβάλλον. Εμείς δεν ασχολούμαστε με αυτά. Όχι γιατί δεν μπορεί να υπάρχουν προβλήματα, αλλά δεν έχουμε ανάγκη να κάνουμε αυτήν τη δουλειά. Γίνονται μεταγραφές, ιδιαίτερα μετά το 2015 που φάνηκε ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, το να πας από το ένα κόμμα στο άλλο ένα τσιγάρο δρόμος είναι. Και άμα μπορείς να γίνει υπουργός ή βουλευτής ξανά, μισό τσιγάρο δρόμος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης