Την αντίθεσή της στη λογική της μείωσης του μέσου μισθού για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης εξέφρασε η Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντησή της με αντιπροσωπείες των ΠΟΣΔΕΠ, ΟΔΕΠ-ΤΕΙ και της Ένωσης Ελλήνων Ερευνητών, εξηγώντας ότι ο στόχος αυτής της λογικής είναι όλοι οι μισθού να πλησιάσουν τον κατώτατο μισθό πείνας και τη σύνταξη πείνας.

Η ίδια ξεκαθάρισε ότι διαφωνεί με τη λογική της κυβέρνησης για περικοπές στις κρατικές επιχορηγήσεις, τους μισθούς των καθηγητών και όλων όσων συντελούν στην παραγωγή της μόρφωσης ή στην έρευνα ενώ παράλληλα είναι αντίθετη στη συγχώνευση των Πανεπιστημίων με τα ΤΕΙ στόχο τη λιτότητα.
Πρόκειται για μέτρα τα οποία αν ο λαός δεν τα αντιπαλέψει, τότε και η κρίση θα παραταθεί, αλλά και όταν η Ελλάδα βγει από την κρίση, τα δικαιώματα του λαού θα είναι κυριολεκτικά στον πάτο, υπογράμμισε.
Η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στη διαφθορά των πολιτικών, υποστηρίζοντας ότι το αστικό πολιτικό σύστημα έχει κυριολεκτικά σαπίσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα, πρέπει να τιμωρούνται τα πρόσωπα αλλά το ίδιο το σύστημα από τη φύση του είναι αμαρτωλό και πρέπει ο λαός να το ανατρέψει. «Πολλές φορές η ανάδειξη της σαπίλας των προσώπων γίνεται ακριβώς για να βγάλει αναμάρτητο το σύστημα», πρόσθεσε.

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης