Παππάς: Ας μην κάνουν όνειρα αποσταθεροποίησης, νομοθετούμε νέα ρύθμιση

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016, 00:23
Παππάς: Ας μην κάνουν όνειρα αποσταθεροποίησης, νομοθετούμε νέα ρύθμιση
Για απόφαση που «δικαίως δημιουργεί αίσθημα αδικίας σε μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού» έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, μετά την απόφαση του ΣτΕ.

Όπως δήλωσε, η απόφαση του ΣτΕ «έρχεται να αναστείλει την εφαρμογή μιας πράξης της Διοίκησης που έβαλε τέρμα σε ένα καθεστώς ανομίας και ασυδοσίας 27 χρόνων - και εκτός αυτού μετέφερε πόρους από πλούσιους συμπολίτες μας σε συμπολίτες που είχαν ανάγκη την αξιοποίηση του πόρου, σε παιδικούς σταθμούς νοσοκομεία».

Παράλληλα, τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη και θα νομοθετήσει άμεσα νέα ρύθμιση, που θα ισχύει από τώρα μέχρι να διεξαχθεί ο διαγωνισμός. «Ούτε οι συχνότητες είναι δωρεάν, ούτε η ανομία θα συνεχιστεί, ούτε θα λειτουργούν τα κανάλια χωρίς προϋποθέσεις. Ο διαγωνισμός έφερε 255 εκατ. ευρώ στα επόμενα δύο χρόνια σε μια πολύ δύσκολη για την πατρίδα περίοδο. Δυστυχώς υπήρξε αυτή απόφαση. Είναι προφανώς δεσμευτική, είναι και άδικη και δημιουργεί και αισθήματα στον ελληνικό λαό. Είχαμε διαβλέψει εδώ και αρκετές μέρες πως κάποιοι εκτιμούν και προσπαθούν να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση. Τις κυβερνήσεις όμως, δεν τις ρίχνουν δικαστικές αποφάσεις, αλλά οι εκλογές και η βούληση του λαού και η δεδηλωμένη στη Βουλή. Ας μην κάνουν όνειρα αποσταθεροποίησης. Η χώρα και η κυβέρνηση είναι σταθερές, συνεχίζουν - και όσοι νομίζουν πως θα βάλουν φρένο στη βούληση της κυβέρνησης να πληρώσουν όσοι θέλουν να λάβουν άδεια, δεύτερον να ανοίξουμε την τηλεοπτική αγορά σε όσους επιθυμούν εφαρμόζοντας τις βασικές προδιαγραφές και δεν θα πετύχουν να λειτουργούν χωρίς τις αυστηρές ρυθμίσεις. Αναμένουμε να δούμε το σκεπτικό της απόφασης. Θα είναι ρύθμιση-γέφυρα».

«Όσοι κάνουν όνειρα παλινόρθωσης του καθεστώτος της ασυδοσίας, τους λέμε ευθαρσώς να το ξεχάσουν. Μπορεί να καθυστέρησε η προσπάθεια να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, αλλά και τάξη θα μπει και θα είναι πολύ αυστηρή και δωρεάν δεν θα μπορούν να εκπέμπουν Διαγωνισμός που έδωσε ντε φάκτο ένα τίμημα, μία αποτίμηση για την αξία που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν όσοι χρησιμοποιούν δημόσιες συχνότητες σε πανελλαδική εμβέλεια. Το τίμημα θα είναι ανάλογο και θα πρέπει να φέρει στο δημόσιο τα ίδια έσοδα. Με βάση την απόφαση γυρίζουμε σε καθεστώς που το ίδιο το ΣτΕ έχει χαρακτηρίσει "αντισυνταγματικό". Ο ομιλών δεν έχει υπογράψει το καθεστώς νόμιμης λειτουργίας που υπέγραφαν για να νομιμοποιήσουμε το καθεστώς κατάληψης των συχνοτήτων - και αυτή τη στιγμή, κανένα απ' τα κανάλια δεν έχει ούτε άδεια, ούτε καθεστώς νόμιμης λειτουργίας» τόνισε μεταξύ άλλων.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016, 01:20