«Η Νέα Δημοκρατία έφτιαξε για τον εαυτό της μια εικόνα καλπάζουσας πολιτικής δύναμης προς την εξουσία λέγοντας στους οπαδούς της ότι προηγείται με 20 μονάδες διάφορα και τώρα, λόγω των ευρωεκλογών, αναγκάζεται να προσγειωθεί στην πραγματικότητα» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς στο News 24/7, αναφερόμενος στη δήλωση του Α. Γεωργιάδη σχετικά με το ποσοστό πιθανής νίκης της ΝΔ στις ευρωεκλογές.

«Ο κ. Γεωργιάδης κατεβάζει τον πήχη απότομα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές, αλλά και στις εθνικές εκλογές του φθινοπώρου. Αυτό έχουν αρχίσει να το καταλαβαίνουν και οι αντίπαλοί μας, οι οποίοι προσδοκούν σε μια διαφορά που θα τους επιτρέψει με αξιόπιστο τρόπο να θέσουν θέμα πολιτικής νομιμοποίησης και να αυξήσουν τις πιθανότητες εφαρμογής ενός προγράμματος που θα περιλαμβάνει ασφαλιστικό Πινοσέτ, απολύσεις στο Δημόσιο, μνημόνιο Μητσοτάκη» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές ο Ν. Παππάς σημείωσε: «Οι ευρωεκλογές αποκτούν μεγάλη πολιτική σημασία, διότι θα διεξαχθούν σε ένα περιβάλλον στην Ευρώπη, όπου το φάσμα ανόδου της Ακροδεξιάς είναι απολύτως ορατό. Στην Ελλάδα έχουμε αντί για ένα καθαρόαιμο ακροδεξιό κόμμα, όχι τη Χρυσή Αυγή, έχουμε ένα κράμα Δεξιάς και Ακροδεξιάς που είναι μια επιλογή του κ. Μητσοτάκη».

Ερωτηθείς για τον χρόνο των εθνικών εκλογών ανέφερε: «Οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο, αυτή είναι η απόφασή μας. Δεν πολιτευόμαστε με βάση τις δημοσκοπήσεις, οι οποίες την ίδια στιγμή δείχνουν την επανασυσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτό ανησυχούν στο Μοσχάτο. Θα έχουμε ευρωεκλογές με πολιτικό μήνυμα τη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων και εθνικές εκλογές που θα φέρουν αποτέλεσμα που θα εγγυηθεί τη συνέχεια της Δίκαιης Ανάπτυξης. Πετιούνται στο καλάθι οι προσδοκίες επέλασης της Νέας Δημοκρατίας, η οποία θα μείνει με τις δημοσκοπήσεις στο χέρι».

Μιλώντας για πολιτικές συμμαχιών, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε ότι «εν δυνάμει σύμμαχοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι όσοι αυτοτοποθετούνται στον προοδευτικό χώρο και μπορούν να συζητήσουν τη συμβολή τους σε ένα πρόγραμμα Δίκαιης Ανάπτυξης. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα της Αριστεράς και έχει μια πάγια τακτική διευρύνσεων. Μια τακτική που απορρέει από τις βασικές ιδεολογικές και πολιτικές συντεταγμένες. Συντεταγμένες που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και θα συνεχίσουμε να τις υπηρετούμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στο ΚΙΝΑΛ ο Ν. Παππάς είπε ότι «το ΚΙΝΑΛ σε καμία από τις κομβικές μεταρρυθμίσεις θεμελίωσης του κοινωνικού κράτους δεν μπορεί να βγει δομικά απέναντί μας, παρ’ όλα αυτά, αυτήν την αδυναμία την καλύπτει μέσα από την αξιοποίηση ακραίων εκφράσεων στην πολιτική αντιπαράθεση».

Απαντώντας για την έκθεση του ΔΝΤ και το «4ο Μνημόνιο» σημείωσε: «Από το συγκρότημα Μαρινάκη αξιοποιείται αυτή η έκφραση. Πρόκειται για μια πάσα στον κ. Μητσοτάκη για να μπορέσει να θεμελιώσει την ανάγκη ύπαρξης 4ου Μνημονίου, καθώς το αντικοινωνικό του πρόγραμμα δεν μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς εξωτερικό καταναγκασμό».

Αναφερόμενος στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό» ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «ο φασισμός δοκιμάζει τις αντοχές και τα αντανακλαστικά όλων μας. Πολύ καλά αντιδρούν οι θιγόμενες στο πρωτοσέλιδο και ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ωστόσο η οργανωμένη δημοσιογραφική κοινότητα δεν επέδειξε τα επιθυμητά για έναν προοδευτικό πολίτη αντανακλαστικά».

Τέλος, καλούμενος να σχολιάσει τη δικογραφία του κ. Πολάκη, ο Ν. Παππάς ανέφερε ότι «ο κ. Πολάκης έχει δώσει δημόσιες εξηγήσεις και η όλη εξέλιξη εκθέτει για ακόμη μία φορά τον κ. Στουρνάρα».

Πηγή: News247, ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης