Παππάς: «Με γραμμή Σαμαρά στη Novartis η ΝΔ - Έγινε "ανταλλαγή" για το προσφυγικό»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020, 13:43
Παππάς: «Με γραμμή Σαμαρά στη Novartis η ΝΔ - Έγινε "ανταλλαγή" για το προσφυγικό»

«Με γραμμή Σαμαρά στη Novartis η ΝΔ, την αντάλλαξαν με τον κατευνασμό του στο προσφυγικό» δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκος Παππάς.

«Είναι απολύτως προφανές ότι τη ΝΔ δεν την ενδιαφέρει η κατάθεση των μαρτύρων, διότι οι μάρτυρες αυτοί έχουν καταθέσει. Αυτό που ενδιαφέρει τη ΝΔ είναι η γραμμή Σαμαρά, που λέει “θα τους βγάλω τις κουκούλες”» επισήμανε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη ο κ. Παππάς. Για να συμπληρώσει: «Φαίνεται ότι παίζεται και ένα εσωτερικό παιχνίδι στη ΝΔ. Ο κατευνασμός Σαμαρά στο προσφυγικό ανταλλάσσεται με τη γραμμή Σαμαρά στη Novartis».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που πρέπει να ενδιαφέρει όλους είναι «όταν κάποιος από το πολιτικό σύστημα δοκιμάσει να βάλει χέρι στο δημόσιο χρήμα και υπάρχει μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος, ο τελευταίος να μη φοβάται και να μπορεί να πάει στις Αρχές», ενώ, όπως εξήγησε, το μήνυμα που στέλνει η ΝΔ είναι για απόλυτη σιωπή σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά, επισήμανε πως «η τακτική της αδράνειας στην εξωτερική πολιτική είχε αρνητικά αποτελέσματα για τη χώρα. Η Ελλάδα είναι ξανά απούσα από τη διάσκεψη για τη Λιβύη. Δυστυχώς, δώσαμε χώρο, χρόνο και δυνατότητα στον Ερντογάν να κοκορεύεται ότι μπορεί να κινείται έτσι» προσθέτοντας ότι «η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι μία κριτική η οποία επιθυμεί την επανεκκίνηση της ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής και της αξιοποίησης του διεθνούς δικαίου. Δεν μπορείς, όταν είσαι χώρα-παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή, να κάνεις δηλώσεις οι οποίες επικροτούν κινήσεις και πράξεις που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, όπως η δολοφονία του Ιρανού στρατηγού».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020, 13:50