Την Ετήσια Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την οικονομική διαχείριση του κράτους και των ΟΤΑ το 2008, παρέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο ο Πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου Ιω. Καραβοκύρης.

Όπως τόνισε ο κ. Πετσάλνικος, ο ρόλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι καθοριστικός, γιατί πρέπει να διασφαλίζει τη διαφάνεια, τη χρηστή διοίκηση και τη χρηστή διαχείριση των δημοσίων οικονομικών, τα οποία ο ελληνικός λαός χρηματοδοτεί από το υστέρημά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με δεδομένο δε ότι πρόσφατα το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει επιφορτισθεί με επιπλέον καθήκοντα, όπως είναι ο έλεγχος των εσόδων της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι οι επισημάνσεις του Συνεδρίου έχουν αποφασιστική σημασία.

«Εκείνο που θα πρέπει να κάνουμε είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών, ώστε οι Εκθέσεις να είναι επικαιροποιημένες και να καταρτίζονται με τη λήξη κάθε οικονομικού έτους», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου διαβεβαίωσε τον κ. Πετσάλνικο ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να συντομευθεί ο χρόνος κατάρτισης των Εκθέσεων του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ώστε να υπάρχει για όλους τους πολίτες έγκαιρη ενημέρωση και απόλυτη διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ελπίζουμε οι παρατηρήσεις και οι επισημάνσεις, που περιλαμβάνονται στην Έκθεση, να είναι σε τέτοιο βαθμό αποτρεπτικές, ώστε να μην έχουμε επανάληψη των ιδίων προβλημάτων που διαπιστώνουμε σήμερα», κατέληξε ο κ. Καραβοκύρης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης