Κοντά σε συμφωνία φέρεται να είναι η κυβέρνηση με τους δανειστές. Σύμφωνα με πληροφορίες από κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, υπάρχει η εκτίμηση ότι έως την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα για την αναδιάρθρωση των ΕΑΣ, αλλά και για τους πλειστηριασμούς ακινήτων.

Με βάση τον συγκεκριμένο παράγοντα, οι επικεφαλής της τρόικας αναχωρούν από την Αθήνα στα μέσα της επόμενης εβδομάδας και θα εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης του 1 δις. ευρώ , η οποία και εκκρεμεί από τον περασμένο Ιούλιο και όλα αυτά σύμφωνα με την αίρεση ότι θα έχει «κλείσει» το θέμα των ΕΑΣ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έγκριση της δόσης θα γίνει είτε από το Euro Working Group, είτε από το Eurogroup, το οποίο είναι πιθανόν να συνεδριάσει εμβόλιμα, τις ημέρες της Συνόδου Κορυφής, με αντικείμενο την τραπεζική ενοποίηση.

Το ποσό της δόσης που θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή ομολόγων που λήγουν στις 11 Ιανουαρίου κυμαίνεται στο ύψος των 1,85 δισ. ευρώ. Φυσικά, μένουν ανοικτά πολλά και σημαντικά ζητήματα των διαπραγματεύσεων, τα οποία συνδέονται με τη δόση των 4,9 δισ. ευρώ, όπως είναι το δημοσιονομικό κενό του 2014 και μετατίθενται για την επάνοδο της τρόικας στην Ελλάδα το επόμενο έτος.
Σημειώνεται, ότι τη Πέμπτη θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, το οποίο αυτή την ώρα βρίσκεται σε διαδικασία συλλογής υπογραφών από τους υπουργούς.

Διαβάστε επίσης «Ελπίζω να έχουμε λύση το συντομότερο δυνατό», Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013, 14:46

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση Βενιζέλου – τρόικας, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013, 12:22

Σε καθεστώς προστασίας η κύρια κατοικία, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013, 21:10

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης